Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 04. 2018.

Saobraćajna policija u pojačanoj kontroli

Saobraćajna policija od ponedeljka, 16. aprila do nedelje, 22. aprila pojačano će kontrolisati brzinu kretanja vozila na svim putevima u Srbiji

  
Ova akcija će se paralelno odvijati u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji). 
 
Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.
 
U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija "Speed Marathon", koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova. U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi  uređaji za merenje brzine, a iz MUP-a podsećaju vozače da se na deonici autoputa Šid – Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila.
 
Tokom prošlogodišnje akcije "Speed Marathon", za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja. 
 
Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.
pon

16.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 22:50

gulikoze

Kad ode ova nenarodna vlast na svakoj raskrsnici bice saobracajac da regulise saobracaj, odnosno da radi svoj prioritetni posao.

Odgovori
pon

16.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:54

Jedini je problem...

Izjednačili smo se po visini kazni sa zemljama EU i prestigli ih, jedino su plate od pet do deset puta manje!
Gledao sam na stranom programu kontrolu brzine policije u Nemačkoj. Od izmerene brzine, policajac oduzima 3km/h što je i greška merenja laserskih uređaja.Kod nas se to ne radi, što laserska kamera pokaže, to ti je! Tako je odlučeno na najvišem nivou (izvor Sat, gost Alvirovića je pričao na tu temu), ne zavisi od volje patrole koja kontroliše! Još jedan način da se "namakne" što više para.

Odgovori
pon

16.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:30

Policijo

Sem otimanja para od gradjana nista drugo neznate da radite.Kada ce neka konferencija za stampu,recimo u Pozarevcu pa da cujemo koliko ste ukradenih automobila nasli,bicikala,mobolnih telefona.Lepo bi bilo da date statistiku stope kriminala u nasem okrugu,belezi li smanjenje ili porast.Manite vise tu represiju nad narodom koji vozi krseve.Ajmo malo represije nad kriminalcima

Odgovori
ned

15.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 18:59

super

bas se radujem sto se trudite da se sto vise zadovoljite sefove

Odgovori

Ostavi komentar