Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

31. 05. 2011. Izvor:RTS

Autor: 2

Putari ugrozili turističku sezonu

Poseta Srebrnom jezeru od 1. maja prepolovljena je, a otkazivanja poseta i dalje se nastavljaju, jer je deo magistralnog puta Požarevac-Veliko Gradište, zbog rekonstrukcije zatvoren. Radovi će trajati do 15. jula, a putari tvrde da se radovi odvijaju u predviđenom roku.

Zbog zatvorenog puta turistički poslenici u Velikom Gradištu kažu da je poseta Srebrnom jezeru od 1. maja do sada prepolovljena i da se otkazivanja i dalje nastavljaju. Oni se plaše da će im ovogodišnja turistička sezona propasti, a šteta biti nemerljiva.

Ovo je drugi put od jesenas kako je magistralni put Požarevac-Veliko Gradište zbog rekonstrukcije zatvoren na deonici selo Beranje-Požarevac.

Turistički poslenici u Velikom Gradištu kažu da je to razlog što je poseta Srebrnom jezeru znatno smanjena za ovo doba godine.

Direktor Turističke organizacije "Veliko Gradište" Nataša Bonić kaže da je poseta u maju smanjena za više od 30 odsto i da su to veliki gubici gledano sa ekonomske strane, a da ugostitelji trpe stalna otkazivanja.

Predsednik Opštine Dragan Milić kaže da su se obraćali Republičkoj direkciji za puteve i Preduzeću za puteve iz Požarevca da se radi etapno sa naizmeničnim propuštanjem saobraćaja, ali da nisu naišli na razumevanje.

Putari tvrde da se radovi odvijaju u predviđenom roku.

"Radovi se apsolutno odvijaju u skladu sa ugovorom potpisanim sa investitorom, a mostovi su razlog što se radovi izvode bez saobraćaja, odnosno, tehnologija zahteva da se odvijaju bez saobraćaja", kaže direktor Preduzeća za puteve "Požarevac" Milorad Bakalović.

Deonica Đerdapske magistrale od sela Beranja do Bratinca je posle rekonstrukcije ponovo otvorena za saobraćaj. U toku su radovi na deonici od mosta na Mlavi do sela Bratinca pa se saobraćaj iz pravca Beograda od Požarevca preusmerava na magistralni put ka Kučevu do sela Salakovca i Trnjane.

Radovi na zatvorenoj deonici trajaće do 15. jula.

sre

01.06.

2011.

Optimista [neregistrovani] u 13:54

Hmmm...

Nije meni uopste jasno ni sta se radi tu... Evo skoro godinu dana "radova". Prosao sam par puta pre manje od mesec dana i ne vidoh nesto mnogo toga uradjeno... Tu i tamo nov asfalt, malo prosiren put... oguljen asfalt sa "mostova" (ne znam kako se ono od 5m i moze nazvati mostom, sta bi tek bilo da rekonstruisu most preko Morave, trajalo bi 10 godina). Kad god sam prosao, nisam video jednog jedinog coveka da radi nesto (doduse bila je jedna masina na putu). To se samo kod nas nesto "radi" u sred turisticke sezone, ali i auto-put da su pravili, tih koliko ima, daj Boze 10 km, su mogli da naprave 10 puta do sad...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije