Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Stanari optužuju Vodovod za manipulacije sa fakturisanjem potrošnje vode
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 05. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Stanari optužuju Vodovod za manipulacije sa fakturisanjem potrošnje vode

Stambena zajednica na Trgu Radomira Vujovića broj 12 u Požarevcu uputila je dopise gradonačelniku i MUP-u u kojima traže da se reši njihov problem zbog, kako navode, višedenijske krađe Vodovoda i kanalizacije prilikom očitavanja i fakturisanja potrošnje vode u zgradi.

Upravnik zgrade Spasoje Čojić rekao je na konferenciji za novinare da stanari od 2004.godine pokušavaju da zahtevima prema JP „Vodovod i kanalizacija“ reše problem koji se odnosi na dvostruko fakturisanje utroška vode u lokalima koja se naplaćuje i vlasnicima lokala i stanarima.

U ovoj zgradi sa 36 stanova i tri lokala, korisnici ne znaju koliko vode troše mesečno jer se u računima ne vidi potrošnja lokala. Inače, svi su vezani za primarni vodomer, dok lokali imaju dodatne sekundarne vodomere na osnovu kojih plaćaju potrošnju.

Oni kažu da je Vodovod u periodu dužem od 20 godina potrošnju u lokalima naplaćivao i stanarima i vlasnicima lokala koji su vezani za primarni vodomer u zgradi. Na taj način su oštećene porodice koje žive u stanovima, dok je Vodovod sebi bez osnova pribavljao korist.

Iako su uspeli da dokažu da su svi lokali vezani na primarni vodomer, njima se tek od prošle godine odbijala navodna potrošnja, ali samo jednog od lokala.

Međutim, bili su sumnjičavi, pa su uvidom u račune tog lokala i finansijske kartice vlasnika drugog lokala prošle godine utvrdili da se iskazana potrošnja u njihovom računu, ne poklapa sa onim što su dobijali i plaćali navedeni lokali.

Stanari su u toj meri bili uporni da su uspeli da naprave dogovor sa aktuelnim rukovodstvom Vodovoda krajem 2017.godine da im se odbije godišnji utrošak lokala od čak 157 kubika vode. Zanimljivo je da je na ovaj način, Vodovod faktički priznao svoju „grešku“, a napravljen je dogovor, kako Čojić kaže, da se njemu ubuduće dostavlja podatak o sekundarnoj potrošnji vode.

Međutim, od tada stanari ponovo dobijaju račune bez odbijanja utroška lokala, a Čojić procenjuje da se radi o odgovoru Vodovoda na težnje stanara da sve bude transparentno.

Čojić kaže da je na zahtev da se stanarima objasni o čemu se radi, u aprilu dobio odgovor od samostalnog referenta službe naplate u Vodovodu Vladana Nikolića u kome se navodi da je u jednom od lokala koji trenutno koristi poslovna banka zamenjen vodomer, da novi vodomer pokazuje preciznu potrošnju, što navodno nije bio slučaj sa starim vodomerom.

„Stari pokazuje 157 kubika godišnje, a novi pokazuje nulu. Milina. Koliko se Vodovod sekira za banku i sada im četiri meseca pokazuje nulu“, kaže Čojić i dodaje da su pristali i da se vodomeri lokala ne razdvajaju, ako sa potrošnjom sve bude transparentno.

Konferenciji je prisustvovao i sam Vladan Nikolić koji je, međutim, ustvrdio kako je sa novim vodomerima ustanovljeno da je banci fakturisano 13 kubika vode više u odnosu na ono što je fakturisano. Zbog toga nema odbitka na računu, a u međuvremenu, kako on tvrdi, potrošnja u lokalima nije prešla navedenih 13 kubika.

On je, takođe, rekao kako nema pravo da trećim licima pokazuje račune korisnika, da novi vodomeri koji su zamenjeni u zgradi i dva lokala pokazuju preciznu potrošnju i da sada banka i još jedan lokal (treći ne radi više meseci) imaju mesečno minimalnu potrošnju koja ne prelazi 2 kubika vode.

Stanari su nezadovoljni ovim objašnjenjem jer smatraju da se od njih očekuje da sada veruju na reč Vodovodu koji je u dugom vremenskom periodu potrošnju lokala fakturisao na dva mesta.

Stanar Milovan Milovanović, koji u zgradi živi od kada je izgrađena sedamdesetih godina prošlog veka, kaže da je u to vreme u Požarevcu svaka zgrada sa lokalima imala ugrađen primarni vodomer i sekundarne vodomere za lokale. Stanarima se uredno odbijala potrošnja lokala do devedesetih godina prošlog veka kada je iznenada to prestalo da se radi. Stanari se jesu bunili u više navrata, ali nadležni za to nisu hajali, objašnjava on. Međutim, Milovanović kaže da je Vodovod javno preduzeće i da stanari ovog puta neće da odustanu.

Čojić je naveo da zbog svega navedenog ne može da zamisli kakva je situacija u onim stambenim zajednicama koje nisu organizovane kao njegova, a gde postoje lokali u zgradama. Takođe, navodi da Trg Radomira Vujovića 12 ima prihode koje ostvaruje od izdavanja u zakup površine za postavljanje antenskog stuba mobilne telefonije. Dodaje da ako im nije bio problem da za svoje pare kupe potpuno novi lift za zgradu, još manje će im biti problem da angažuju pravni tim i za svoja prava se izbore preko pravosudnih institucija.

sre

16.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:53

Масног гуски не подмазивати задњицу

банка која ради 12 сати и која има 20 радника и 220 м2 површине троши месечно мању количину воде него стан од 50 м2 са 2 члана у стану.тачно је да банка не кува и радници се не купају у банци али брише се 220 м2 пода а једна употреба вц-а потроши 14 литара воде,па нека Водовод прорачуна потрошњу.Уосталом зашто масној гуски станари да подмазују задњицу.

Odgovori
sub

12.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 23:57

Skupo

Voda nam je najskuplja zato što plaćamo ono što troše oni koje su priključili na "divlje".

Odgovori
sub

12.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:44

najskuplja

po ceni je kao da pijemo srebrnu vodu,a po kvalitetu i hemijskom sastavu za mene je najgora voda.Ostali gradovi su dosta jeftiniji sa cenom vode iz vodovoda.Verovatno je do menadzmenta,nesposobnost ppokrivaju najvecom mogucom cenom

Odgovori
pet

11.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 20:03

ih sad

takva lekovita svojstva poseduje ova prdovaca a vi sad pravite problem oko placanja nekoliko tona vode.Pa treba valjda pumpe iz one bare sto nam salju u cevovod da se popravljaju,cccc

Odgovori

Ostavi komentar