Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 05. 2018. Beograd, Požarevac

Izvor: Večernje Novosti

Neće biti duplih tehničkih pregleda

Ministar izjavio da neće biti takozvanih duplih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina.

Neće biti duplih tehničkih pregleda kao što je najavljeno, već će oni biti kao i do sada na godinu dana, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je pojasnio da je zakonskim odredbama iz 2009. godine predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina.

"Ova odredba neće biti primenjivana i ićićemo na izmene tog zakona. Niko ne treba da se plaši. Tehnički će biti na godinu dana, kako je bilo do sada", rekao je Stefanović za TV Prva. Upitan da li je zadovoljan rezultatima Zakona o saobraćaju koji je stupio na snagu početkom aprila on je rekao da ako jedan čovek pogine u saobraćaju ne može da kaže da je zadovoljan u potpunosti.

 "Mogu da kažem da je impresivan napredak kada poredite sa svim prethodnim godinama. Prošle godine do 15. maja imali smo 61 poginulog u saobraćajnim nesrećama, danas imamo 35 poginulih što je značajan napredak i skoro 1000 manje povređenih u saobraćajnim nestrećama", pojasnio je Stefanović.

On je pojasnio da tek predstoji letnja sezona i najopasniji period što se tiče saobraćajnih nesreća te da će biti nastavljeno sa rigoroznom primenom zakona.

Podseća da umor, vožnja u alkoholisanom stanju, nevezivanje sigurnosnih pojkaseva, prekoračenje brzine, najčešći faktrori koji dovode do saobraćajnih nesreća.

 


čet

17.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 08:35

Re: lepo

Ispravnost vozila isključivo zavisi od redovnog održavanja, ne od starosti vozila. Nova vozila ne mogu da kupe građani koji rade za 25 000, ne mogu ni oni sa mnogo većim platama jer je sve preskupo, hrana, odeća, benzin, porezi...
Vlast je još jednom pokušala da odere kožu narodu ali nisu imali smelosti, koštalo bi ih fotelja koje su im najmilije.

Odgovori
sre

16.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 23:08

lepo

U pravu si! Vučić im je obezbedio posao, ogromne plate, mladima perspektivu da ne moraju da se iseljavaju, a narod bezobrazan, neće da kupuje nove automobile.
Treba promeniti narod jer ne zaslužuje ovako uspešnu vlast i drugi tehnički!!!

Odgovori
sre

16.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:18

Re: lepo

Sasvim je dovoljan i jedan tehnički pregled godišnje da bi se uočili eventualni nedostaci. Namera nesposobne i nestručne vlasti bila je da umesto 1200 din. naplaćuje 70 evra godišnje. Neviđen bezobrazluk, ni jedna zemlja nema dva tehnička niti ovakvu kontrolu brzine na autoputu, o stopi kriminala, upucavanju na ulicama, samoubistvima da i ne pričamo.
Smešno je očekivati da ljudi koji kao robovi rade u fabrikama stranaca, mogu ikada nove automobile da kupe. Na lupetanja sns botina svi su već navikli, jad i beda!

Odgovori
uto

15.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 20:00

lepo

znaci krsevi i dalje harajte drumovima

Odgovori

Ostavi komentar