Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 05. 2018. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Akcija „Paketić za novorođenu bebu“

U porodilištu Opšte bolnice Požarevac uručeni su poklon paketi za bebe rođene u nedelji Crvenog krsta. Akciju „Paketić za novorođenu bebu“ ova humanitarna organizacija sprovodi duži niz godina, a u cilju borbe protiv bele kuge.

Milutin Avramović, predsednik UO Crvenog krsta Požarevac kaže da je ovo najlepša akcija koju Crveni krst sprovodi.

„Ja sam prosvetni ratnik i pisao sam monografiju OŠ Dositej Obradović. Nekad je ovu školu pohađalo preko 1600 učenika, danas je taj broj prepolovljen. Dece u Srbiji nikad dosta i želim da još više ovakvih manifestacija bude pogotovo na odeljenju porodilišta Opšte bolnice“ rekao je Avramović.

Dejan Krstić, član gradskog veća naglašava da je Crveni krst jedna od najznačajnih organizacija u gradu koja ima niz projekata. Krstić navodi da je grad podržavao projekte Crvenog krsta u prošlosti ali i u budućnosti. Sekreter Crvenog krsta Požarevac, Saša Obradović je rekao da je ovo jedan od najlepših dana u nedelji Crvenog krsta. Obradović je dodao da se nedelja Crvenog krsta obeležava u čitavom svetu pod sloganom „Svuda za svakoga“ i danas će organizacija iz Požarevca dodeliti svim bebama rođenim od 8. do 15. maja prigodne poklone.

dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu kaže da se natalitet povećao u Požarevcu.

„ U 2016. godini imali smo 1000 porođaja, u 2017. godini 1017 porođaja, dok u prvih nekoliko meseci u ovoj godini imali smo porast u odnosu na prošlu godinu. Juče se u požarevačkom porodilištu rodilo 11 dečaka dok se danas do 12h rodilo još 2 dečaka i 4 devojčice. Nadam se da će ovaj trend da se nastavi“  naglasio je Nikolić.

U nedelji Crvenog krsta rodilo se 17 beba.

Nema komentara.

Ostavi komentar