Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 05. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi za osmake

Politehnička škola Požarevac tradicionalno je organizovala "Dan otvorenih vrata” za učenike završnih razreda osnovnih škola kako bi im olakšali pri izboru prilikom upisa u srednju školu.

Osmaci požarevačkih osnovnih škola obišli su danas Politehničku školu koja je predstavila svoje sadržaje odnosno smerove u trajanju od tri i četiri godine.

Smer vozač motornih vozila je jedno od najtraženijih zanimanja u poslednjih nekoliko godina. Kako je radio za Boom 93 istakla profesorka saobraćajne grupe predmeta, Jelena Milenković postoji jedno odeljenje za vozače motornih vozila  i  smer tehničara drumskog saobraćaja sa dva odeljenja. Učenici imaju mogućnost polaganja vozačkog ispita B i C kategorije.

U školskom kabinetu za praktičnu nastavu, učenici smerova  za elektroinstalatera i elektromehaničara za termičke i rashladne uređaje  upoznali su osmake sa izradom električnih motora, Teslinom kuglom, transformatorom, modelima aviona na elektro pogon i još mnogo toga.. Oni kažu da su za ova dva smera potrebna određena znanja i veštine, a školovanje traje tri godine.

Učenici završnih razreda obišli su  i učionice, fiskulturnu salu, biblioteku Politehničke škole i između ostalog probali vožnju na poligonu za obuku vozača, učestvovali u  simulaciji  vidnog polja pijanog vozača. 

Politehnička škola u Požarevcu ima trogodišnje smerove za vozače motornih vozila,  autoelektričare, elektromehaničare za termičke i rashladne uređaje i elektroinstalatere i smer tehničara drumskog  saobraćaja u trajanju od četiri godine.

 

 

 

 


Nema komentara.

Ostavi komentar