Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 05. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Šta nudi Visoka tehnička škola strukovnih studija?

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu jedina je državna škola za visoko obrazovanje u Požarevcu. Učenici završnih razreda srednjih škola moći će da se opredele za upis na neke od studijskih programa koje ova škola nudi.

VTŠ u Požarevcu je prošle godine uvela  smer elektrotehniku i računarstvo, a na elektrosmeru ima i specijalističke studije iz oblasti elektrotehnike.  Prijavljivanje za prvu godinu osnovnih studija kreće krajem juna.

Studijski program elektrotehnika i računarstvo ima dva modula, energetiku i računarstvo i informatiku. Izborno područje energetika  omogućava studentima da budu osposobljeni za održavanje elektroenergetskih uređaja kao i za projektovanje uređaja i postrojenja pomoću računara, dok na računarstvu i informatici studenti  proučavaju komponente savremenih računara i održavanje računarskih sistema. Takođe, izučavaju programske jezike.

U zavisnosti od izabranog studijskog programa posle završenih trogodišnjih studija student dobija zvanje strukovnog inženjera elektrotehnike i računarstva za energetiku ili strukovnog inženjera elektrotehnike za računarstvo i informatiku.

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu ima 280 mesta za buduće studente u školskoj 2018./2019. godini. Od ukupnog broja, 165 studenata će moći da se školuje o trošku budžeta, odnosno po 33 na svakoj od pet oblasti koje se proučavaju: mašinstvo, elektrotehnika, poljoprivreda, prehrambena tehnologija i nutricionizam i zaštita životne sredine.

Kandidati mogu da biraju oblast iz koje će polagati prijemni ispit: matematiku, hemiju ili biologiju, u zavisnosti od toga koju oblast žele da studiraju.

Školarina za samofinansirajuće studente i ove godine iznosi 55.000 dinara. Prva rata od 15.000 dinara plaća se prilikom upisa, a preostali iznos se deli na jednake delove i plaća u osam rata.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije