Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 05. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Baklja mira u Požarevcu (FOTO)

Najveća globalna sportska manifestacija posvećena miru, Trka mira prošla je kroz Požarevac, gde je u gradskom parku priređen program za učesnike, među kojima je troje atletičara iz naše zemlje.

Baklju mira u Požarevac doneo je Petar Milošević, osvajač prvog mesta na Republičkom prvenstvu u atletici. Gradonačelnik Grada Požarevca, koji  je zajedno sa Anom Miljanić, članicom  gradskog veća zaduženoj za sport primio baklju mira i naveo  da ovu  trku vidi kao veliku paralelu i bliskost sa Požarevačkim mirom “koji je pre tri veka doneo potreban mir zaraćenoj Evropi”.

 “Ova trka mira jeste najbolji mogući  uvod u proslavu mira, ljubavi, tolerancije u Požarevcu tokom 2018. godine”, rekao je, između ostalog, Spasović.

Direktor “Peace run” trke, Predrag Knežević je istakako da su sa bakljom mira prošli preko 150 zemalja sveta, kroz svih 49 zemalja Evrope.

“Jedan od ciljeva je da prođemo sve zemlje sveta, a najveći cilj je da duž trase kojom trčimo srećemo ljude kod kojih ćemo da izazovemo osmeh. Tu vidimo mi našu pobedu”, naveo je Knežević.

Deca iz vrtića i osnovnih škola imala su priliku da drže baklju mira. Za više od tri decenije postojanja Trke mira, Srbija nikada nije propustila da učestvuje, čak i u najteže vreme, a pokrovitelj i ove godine je Narodna skupština Republike Srbije i Olimpijski komitet.

Međunarodna trka mira, najveća globalna sportska manifestacija posvećena miru, počela je u Sofiji 27.februara. Evropskom trasom dugom 46.000 km završiće se u Lisabonu, 8.oktobra.

Za više od tri decenije postojanja Trke mira, Srbija nikada nije propustila da učestvuje, čak i u najteže vreme, a pokrovitelj i ove godine je Narodna skupština Republike Srbije i Olimpijski komitet.

Međunarodna trka mira, najveća globalna sportska manifestacija posvećena miru, počela je u Sofiji 27.februara. Evropskom trasom dugom 46.000 km završiće se u Lisabonu, 8.oktobra.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije