Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 05. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Finansijska podrška porodicama s decom u Požarevcu

Skupština Požarevca usvojila je Odluku o finansijskoj podršci porodici s decom. Odlukom je propisano da pravo na novčanu naknadu od 40.000 dinara imaju porodice u kojima se rodi prvo dete, blizanci, trojke, četvorke ili više dece. Propisani su uslovi za regresiranje cene boravka u vrtićima, kao i naknada za decu čiji je roditelj poginuo prilikom vršenja službene dužnosti zaštite i spasavanja.

Grad Požarevac je u ovoj godini odredio da iznos od 40.000 dinara pripada porodicama u kojima se rodi prvo dete, blizanci, trojke, četvorke... Isti iznos određen je za čestitke koje dobijaju majke za prva tri deteta rođena u Novoj godini u Opštoj bolnici Požarevac.

Odlukom je propisano da se iz gradskog budžeta regresira 50 odsto cene boravka blizanaca, trećeg i svakog narednog deteta u vrtiću.

Pravo na kompletno regresiranje troškova imaju porodice sa decom sa smetnjama u razvoju, deca bez roditeljskog staranja i deca iz materijalno ugroženih porodica, odnosno korisnici socijalne novčane pomoći.

Pravo na novčanu naknadu od 250.000 dinara ostvaruju deca roditelja koji je poginuo prilikom vršenja službene dužnosti na zaštiti i spasavanju ljudi, materijalnih i kulturnih dobara.

sub

26.05.

2018.

N.n [neregistrovani] u 08:37

Socijala

Korisnike socijalne pomoci??? Znam par korisnika koji socijalu trose na pice i super zive,prodaju secer,zejtin,pirinac,brasno koje dobijaju.Gde smo u celoj prici mi roditelji koji imamo 3,4 dece a nismo korisnici bilo kakve pomoci ??

Odgovori

Ostavi komentar