Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 05. 2018. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Bazen počinje sa radom 1. juna

Gradski bazen u Požarevcu počeće sa radom u petak 1. juna. Kako navode u Kulturno sportskom centru Požarevac za prvi radni dan bazena biće slobodan ulaz.

Nenad Mitić, V.D. direktor Kulturno sportkog centra Požarevac kaže da su na Gradskom bazenu ubrzane pripreme kako mi sezona kupanja počela na vreme.

„Ove godine smo završili sa renoviranjem toaleta, urađene su nove pločice, zamenjena je kompletna sanitarija. Tuš kabine su potpuno nove, svih 10 kabina je osposobljeno i ovde je otišlo najveći deo novčanih sredstava. I ove godine nismo menjali cenu ulaznica na bazen i ona će iznosti 150 dinara. Imamo ove godine i jednu novinu kod mesečnih karata. Prošle godine bile su porodične mesečne karte sa 30 ulazaka i tu smo imali jednu apsurdnu situaciju. Vi ste po potrošenih 30 ulazaka mogli samo da ponovo kupite 30 ulazaka, a ako ih niste iskoristili do kraja sezone oni vam propadaju. Ove godine smo napravili jednu promenu i građani će moći da dopune elektronsku karticu sa po 10, 20 i 30 ulazaka. Cena za 10 ulazaka 1400 dinara, 20 ulazaka je 2600 dok će se 30 ulazaka naplaćivati 3600 dinara. Treba napomenuti da će se i ove godine naplaćivati izrada elektronske porodične kartice i njena cena biće 200 dinara“ rekao je Mitić.

Nenad Mitić je napomenuo da je gradski bazen zreo za kompletnu rekonstrukciju pošto se na samom koritu bazena i na filterskom postrojenju nije bilo većih radova skoro 30 godina.

„Nažalost ne izdvaja se toliko novčanih sredstava da se renovira ceo bazen. Nije bilo većih radova 30 godina i on se svake godine krpi i nešto malo renovira, ali neophodna su kapitalna ulaganja da bi se nešto napravilo novo i kako bi imali bolji sadržaj na bazenu. Mi smo u nekoliko navrata obezbedili da bezbednost na bazenu bude bolja. U podsadržaju, to je prostor koji se ne vidi i nalazi se sa strane bazena, radili smo podupirače da te ploče ne bi propale. Samo korito bazena krpimo svake godine zato što zbog temperaturnih razlika dolazi do diletacije aluminijuma. Zbog toga korito varimo pred svaku sezonu, ali stoji i činjenica da bazen koji je napravljen od aluminijuma koji oksidira i da se za 32 godina rada bazena taj zid korita sigurno istanjio. Trebalo bi u nekom narednom periodu izvršiti rekonstrukciju korita bazena, a i filterskog postrojenja.“  naglašava Mitić.

On je još dodao da KSC kontaktirao ljude koji se bave rekonstrukcijom bazena da dostave ovoj ustanovi predlog i proračun za rekonstrukciju. Kako mitić naglašava da će im ta preduzeća dati ponudu i taj iznos će lokalna samouprava morati da planira u budžetu kako bi se uradio plan detaljne rekonstrukcije bazena.

uto

29.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:41

Pitam se pitam ...

A šta bi sa zatvorenom bazenom?

Odgovori
sub

26.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 06:22

subvencije

ako Ljubicevo dobija onolike pare da bi prezivelo moze i Sportskom centru.OMAH omoguciti deci besplatan ulaz

Odgovori
pet

25.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:00

pravda za Tudora

nikad jeftinije.bazen nije obavezan.kome skupo nek ide na bagere i moravu...

Odgovori
pet

25.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:01

Ulaznica

Nikad povoljnije

Odgovori
čet

24.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:42

obuka

Ako roditelji moraju da pune dzepove privatnim skolama sporta zato sto grad nema razumevanja i organizuje decu na neki drugi nacin da bi se razvijali pravilno,zasto i vama moramo da placamo obuku neplivaca?.Zar nema nacina da na tom bazenu koji je napravljen od samodoprinosa izvrsi besplatna obuke neplivaca.Ljudi pa vi se bogatite na decijoj sreci,sramota.A zamislite tek da deci sa djackim knjizicama omogucite besplatno kupanje.Ne biste propali sigurno

Odgovori

Ostavi komentar