Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 05. 2018. Veliko Gradište

Izvor: SO Veliko Gradište

Trka mira prošla kroz Veliko Gradište

Sa Srebrnog jezera, stazom pored Dunava do gradskog parka i kroz centar grada, do Trga Mladena Miloradovića, prošla je, po prvi put, najduža štafetna trka na svetu Trka mira – Peace Run 2018.

Učesnike je na Trgu, uz reči dobrodošlice i prijateljstva, dočekao predsednik opštine, Dragan Milić, a prisutnima su se obratili i predsednik Evropske trke mira, Devašiš Torpija, kao i predsednik Trke mira Srbija, Peđa Knežević.


Trci su se priključili brojni meštani, a u parku su im se pridružili i najmlađi učesnici, predškolci. Uz kulturni program, Gradištanci su dočekali i ispratili učesnike trke sa porukom mira i prijateljstva. Nakon Velikog Gradišta, trka je nastavljena put Golupca.

Trku Peace Run osnovao je 1987. godine Šri Činmoj, sportista, filozof, slikar i pesnik koji je svoj život posvetio unapređenju ideala svetskog mira i svetske harmonije.

Trku mira podržali su Narodna skupština Srbije i Olimpijski komitet Srbije, a baklju mira su do sada držali milioni ljudi širom sveta, među njima i mnogi istaknuti građani sveta – predsednici država, premijeri, sportisti, umetnici i ostali.

Nema komentara.

Ostavi komentar