Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 05. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Grad Požarevac, KIRS, Boom 93

Produžen rok za montažne kuće

Produžen je javni poziv za prijavu po javnom pozivu za dodelu 30 montažnih kuća za izbeglice u Srbiji. Novi rok je 11.jun 2018.godine. Ovaj poziv se odnosi na sve koji su stekli status izbeglice usled dešavanja između 1991. i 1995.godine, a koje su bez trajnog stambenog rešenja u zemlji porekla ili Srbiji, prema kriterijumima ugroženosti, objavljeno je na sajtu Grada Požarevca.

Izbeglicama se dodeljuje 30 kuća na području čitave Srbije, a ne po lokalnoj upravi, zemljište kojim se konkuriše za dodelu pomoći može da se nalazi u bilo kojoj jedinici lokalne samouprave na teritoriji države.

Ovo se odnosi na sve one smeštene u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnom ili neformalnom, na ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce  stanarskog prava, kao i one bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji prema kriterijumima Regionalnog stambenog programa, a imajući u vidu kriterijume ugroženosti utvrđene od strane UNHCR-a.

Obaveza korisnika kome bude dodeljena montažna kuća je da snosi sve naknade i takse za dobijanje lokacijskih uslova, građevinske dozvole, upotrebne dozvole, kao i troškove uknjižbe izgrađene montažne kuće.

Takođe ima obavezu da snosi i troškove infrastrukturnog opremanja građevinskog zemljišta, troškove priključka na elektro, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i troškove doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.

Detaljnije o kriterijumima za dodelu kuća i neophodnoj dokumentaciji, možete pogledati OVDE

Nema komentara.

Ostavi komentar