Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Sastanak predsednika Gradske opštine Kostolac sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 06. 2018. Beograd

Izvor: Gradska opština Kostolac

Sastanak predsednika Gradske opštine Kostolac sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja

Povodom rešavanja problema nedostajućeg zdravstvenog kadra u kostolačkom ogranku Doma zdravlja Požarevac, predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoskisastao se u Beogradu sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja, profesorom dr Berislavom Vekićem.

Radnom sastanku su prisustvovali direktor Doma zdravlja Požarevac, dr Dragan Rakić,rukovodilac ogranka Doma zdravlja u Kostolcu dr Borka Šutović i članovi Gradskog većaGrada Požarevca: Vesna Pejić, zadužena za prosvetu i obrazovanje, Mlađan Nikolićzadužen za Gradsku opštinu Kostolac i mesne zajednice i Radomir Tasić iz službe Gradskog veća Požarevca.

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, izložio je na sastanku problem sa kojimse suočava kostolački Dom zdravlja, a tiče se nedostajućeg broja lekara. On je tom prilikom istakao da po poslednjem popisu Kostolac broji 14 000 stanovnika, zajedno sa naseljima koja pripadaju Gradskoj opštini Kostolac: Stari Kostolac, Petka, Ostrovo i Klenovnik. Pored toga još 1500 pripadnika romske nacionalne manjine nije obuhvaćeno poslednjim popisom, a značajno je napomenuti i tri naselja koja gravitiraju oko energetskog centra, a to su Drmno, Kličevac i Ćirikovac, čiji se meštani takođe leče u kostolačkom Domu zdravlja. Krstanoski je dodao da se Kostolac nalazi u srcu Energetskog sistema Srbije - ogranka „TE-KO Kostolac“koji broji oko 4000 stalno zaposlenih radnika. Takođe 500 radnika iz cele Srbije je zaposleno na terenskim radovima u Kostolcu, a koji rade pri kopovima i elektranama, a značajno je pomenuti i 1400 Kineza koji rade na izgradnji novog bloka „Kostolac B-3, snage 350 megavata.

Energetski centar Srbije, Kostolac, na osnovu iznetih podataka ima u kostolačkom Domu zdravljaima 25.558 registrivanih osiguranika i nedovoljan broj lekara.

Prema rečima Krstanoskogveliki problem je nastao usled smanjenja zdravstvenog kadra u kostolačkom ogranku Doma zdravlja Požarevac iz različitih razloga, što je dovelo do otežanog funkcionisanja pomenute zdravstvene ustanove i nemogućnosti pružanja potrebnog kvaliteta usluga.

U cilju rešavanja problema, državni sekretar Ministarstva zdravlja, dr Berislav Vekić je istakao da razume zabrinutost Gradske opštine Kostolac i građana Kostolca za trenutnu situaciju u kostolačkom ogranku Doma zdravlja Požarevac, obećavši da će iznaći najbolje rešenje za problem nedostajućeg kadra (lekara) u zdravstvenoj ustanovi. Naredni sastanakdržavni sekretar je zakazao za 13. jun, kada će se doneti konkretno rešenje, kako bi se primila još dva lekara u kostolačkom Domu zdravlja.

sre

20.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 22:43

Re: Seržo

Sem dir. Rakića i ljudi iz Ministarstva, svi ostali su višak, samo smetaju!
Već je dovoljno lekara pobeglo od ovog SNS blagostanja, para ima, a seljački filozofi trebalo bi prvo sami da daju otkaz kao prekobrojni i nekorisni!!!

Odgovori
pet

15.06.

2018.

Koker [neregistrovani] u 16:44

Seržo

Pametan si i sposoban čovek Seržo.Šta će ti Mlađa iz Ćirikovca i učiteljica u Ministarstvu zdravlja.
Neka direktor Rakić smanji broj medicinskih sestara koje su mu višak i eto mesta i para za doktore.

Odgovori
čet

14.06.

2018.

savez za srbiju [neregistrovani] u 20:06

demokrate

Dragi moji naprednjaci,uspeli ste da vratite kadrove DS-a na velika vrata.U SNS-u je izgleda bolje svim ostalim prelatacima nego izvornim naprednjacima

Odgovori
sre

13.06.

2018.

Justice league [neregistrovani] u 08:36

Magla

slati su silni dopisi i sastancilo se u Beogradu jos prethodne godine, Ministarstvo nije odobrilo ni tad kao sto nece ni sad prijem za dva nova lekara. Jedina 2 nova lekara koja ce biti angazovana bice placena iz rezerve DZ a ne iz drzavne kase odnosno Ministarstva, prodajete maglu samo.

Odgovori
uto

12.06.

2018.

dragan [neregistrovani] u 20:40

android

Jadno nam je ovo gradsko vece,dokle smo dogurali.

Odgovori
uto

12.06.

2018.

Teofil [neregistrovani] u 14:11

Najzad neko normalan

Prethodni predsednik opstine nije hteo prstom da mrdne za Dom zdravlja, prece su mu bile stvari gde je on imao licnu korist. Svaka cast sadasnjem predsednik na zalaganju da Dom zdravlja u Kostolcu nastavi sa normalnim radom.

Odgovori
uto

12.06.

2018.

Drago [neregistrovani] u 13:49

android

Citam ko nas sve predstavlja,tuga,jad i beda.

Odgovori

Ostavi komentar