Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Poljoprivrednici na pauzi. Predali zahtev za ukidanje akciza
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 06. 2018.

Autor: 1 Izvor: Boom 93,N1

Poljoprivrednici na pauzi. Predali zahtev za ukidanje akciza

Nacionalna asocijacija poljoprivrednika predala je zahtev Vladi Srbije za ukidanje akciza na gorivo, zbog čega danas poljoprivrednici neće traktorima izlaziti na blokade u znak protesta protiv visokih cena goriva, već će sačekati odgovor sedam dana.

NAPS je juče organizovala proteste u oko 15 mesta u Vojvodini, a protesti traktorima su održani i u centralnoj Srbiji.

Predsednik Upravnog odbora NAPS Jovica Jakšić izjavio je za poljoprivredni portal Agrosmart da su protesti bili "znak upozorenja", te da će oni biti radikalizovani "ako se ne reši problem enormno skupog goriva za seljake". 

"Čekamo odgovor iz Ministarstva poljoprivrede i očekujemo sastanak sa ministrima poljoprivrede i finansija. Počela je žetva pšenice i taj posao moramo obaviti", kazao je Jakšić. 

Dodaje se da je za odgovore iz Ministarstva određen rok od nedelju dana, a zbog komplikovanog problema, predloženo je i prelazno rešenje do ukidanja akciza, odnosno "naturalna razmena kao rešenje - da se uključe Robne rezerve i da se uvede paritet kilogram pšenice na litar nafte". 

"Čekamo reakciju ministarstva poljoprivrede i finansija. Objavljeno je da će ministar Siniša Mali razgovarati sa MMF-om o smanjenju akciza na gorivo od 56 odsto, ali koliko će MMF-u biti bitan problem poljoprivrednika? Zahtevamo ukidanje akciza za poljoprivrednike, poljoprivreda nije luksuz, obezbeđuje hranu za sve nas", rekao je poljoprivrednik Draško Živković iz Malog Crnića, predstavnik udruženja "Stig i Mlava", koja je članica asocijacije NAPS.  


sre

13.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:19

baš čudno

Kada kostolaćki unučići protestvuju zato što samo oni ne rade u EPS-u ( babe, dede, očevi, majke i sva familija), nije ti čudno?
Moraš da naučiš da napraviš razliku između legitimnih zahteva poštenih građana i razmažene dece koju su roditelji podučili kako da dođu do posla koji im ne pripada ni po jednom osnovu!

Odgovori
uto

12.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 19:45

Re: baš čudno

Ništa nije čudno! Poljoprivrednici treba da su na njivama i da kupuju gorivo po nenormalno visokim cenama? A gde bi ti trebalo da budeš? Zašto ti nisi na njivi?
Motiku u ruke filozofu, da se iskažeš u disciplini koja ti jedino pristaje! I što je najvažnije ne kupuješ skupo gorivo?

Odgovori
uto

12.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 18:13

Re:

Na pauzi sto se strajka tice, bas da bi bili n njivama, citai malo...

Odgovori
uto

12.06.

2018.

peja kostolac [neregistrovani] u 13:37

baš čudno

Poljoprivrednici na pauzi.
Kako na pauzi. Pa valjda treba da su najivama.
Ili možda čekaju januar i februar pa onda na njive.
E svašta ima u ovoj i ovakvoj Srbiji.

Odgovori

Ostavi komentar