Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 06. 2018. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Grad dodelio novčane nagrade najboljim učenicima

Grad Požarevac je u maloj sali Centra za kulturu dodelio novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Vesna Pejić, član gradskog veća zadužena za prosvetu je rekla da je lokalna samouprava odlučila da ove godine nagrađuje i ekipne nagrade, pošto sve više ekipa osnovnih i srednjih škola osvaja jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima.

„Lokalna samouprava je ove godine donela odluku da se za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju dodeli 15 000 dinara, za drugo 14 000 dok za treće 13 000 dinara. Za osvojeno republičko takmičenje opredeljena je nagrada u iznosu od 12 000, za drugo 11 000 dok za treće mesto opredeljeno je 10 000 dinara. Nagrade će biti dodeljne učenicima i njihovim mentorima. Što se tiče ekipnih nagrada za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju opredeljeno je 30 000 dinara , za drugo 28 000 dok je za treće mesto opredeljeno 26 000 dinara. Ekipe koje su osvojile prvo mesto na republičkom takmičenju biće dodeljeno 24 000 dinara, za drugo 22 000, dok će treće mesto dobiti 20 000 dinara “ rekla je Vesna Pejić .

Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika je rekao da se do rezultata iz bilo koje oblasti ne dolazi lako a vaši uspesi su najveći dokaz toga.

„Ove novčane nagrade imaju dvojako značenje, najpre da Vam pokažu da se vredan radi i talenat na kraju uvek isplate, a potom da imate u vidu da je Vaš uspeh izuzetno cenjen od ljudi koji vode ovaj grad.“ rekao je Pavlović.

Ukupno je dodeljeno 129 novčanih nagrada.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije