Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 07. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Do kraja godine i balon hala za mali fudbal

Tezge postavljene u Tabačkoj čaršiji sa lokalnim umetnicima i pojedincima koji nude proizvode domaće radinosti, deo su projekta prekogranične saradnje koji Požarevac realizuje sa mestom Anina u Rumuniji. U okviru ovog projekta planira se i nabavka balon hale sa terenom za mali fudbal.

Zamenik predsednika skupštine grada, Milić Jovanović i menadžer projekta, Aleksandra Đorđević iz LER-a gradske uprave, predstavili su javnosti projekat „Kultura bez granica“, koji se sufinansira sredstvima IPA programa prekogranične saradnje između Rumunije i Srbije.

Cilj ovog projekta je unapređenje kulturnog turizma, promovisanje lokalnih udruženja i jačanje saradnje u pograničnom regionu.

Projektom je predviđeno održavanje kulturno-sportskih manifestacija u Požarevcu i Anini (udruženja likovnih kolonija, folklorni ansambli, horovi, ples, turnir u malom fudbalu za veterane), kao i održavanje  sajma starih zanata i proizvođača poljoprivrednih proizvoda.

Tezge koje su postavljene u Tabačkoj čaršiji deo su projekta i namenjene su neafirmisanim kulturnim stvaraocima i umetnicima. Izlagači ne plaćaju bilo kakvu naknadu, a u gradu će biti do 1.septembra.

Cilj je da ova vrsta postavki bude deo turističke ponude grada narednih godina, rekla je Đorđević.

Ona je dodala da bi u okviru projekta do kraja godine trebalo da se nabavi bina sa kompletnom opremom, ali i balon hala za mali fudbal. Prema njenim rečima, u toku je javna nabavka za projektovanje, montažu i postavljanje balon hale.

Kako Boom 93 nezvanično saznaje, balon hala bi trebalo da se postavi između otvorenog bazena i Dalmatinske ulice, na delu gde je sada zelena površina namenjena za rekreaciju posetilaca bazena.

Đorđević je napomenula da je ovo prvi projekat iz ipa fondova prekogranične saradnje koji je direktno odobren Gradu Požarevcu. 

Milić Jovanović je istakao da je vrlo značajno da grad aplicira i koristi sredstva prekogranične sradnje i realizuje što više ovakvih projekata.

Ukupna vrednost projekta je 502.000 evra, od čega je gradu Požarevcu pripalo 277.000 evra.

pon

09.07.

2018.

Budimo realni [neregistrovani] u 15:11

Re: stadion

Evo ja ću kupiti odmah za 40.000e... Ispod 80.000e je nemoguće sa svim što treba da ima... A svakako da kad se od budžetskih para kupuje onda samo projekat košta koliko 50% realno košta sve, a bar 3-4 puta skuplje cela investicija...

Odgovori
pet

06.07.

2018.

Zemlja. [neregistrovani] u 14:18

Mesec..

Da nije balon-hala na mesecu kada toliko košta?
Jer, transport je zaista skup do tamo...

Odgovori
sre

04.07.

2018.

Burjanac [neregistrovani] u 10:39

p-IPA-k

gde moze da se vidi taj projekat, zasto ne napisete malo nesto o o tome? Npr ko ga je pisao ko su sem Rumuna i nas učesnici. Pouzdano znam da ova gospodja ga nije pisala jer ne zna, pa bi bilo lepo i to da znamo, opet ta kancelarija je plaćena za takve stvari da radi, da vidimo sta rade za nas novac kojim ih plaćamo.
PS. niste mogli projektom jedan wc za taj narod da predvite??

Odgovori
uto

03.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:22

Stadion

Za te pare moze stadion sa reflektorima da se napravi.Kvalitetan balon sistem kljuc u ruke sa pratecim sadrzajima je 40000 evra

Odgovori
uto

03.07.

2018.

maximus [neregistrovani] u 18:11

android

A ?ta je sa bazenom?

Odgovori
uto

03.07.

2018.

Tabačnica resident [neregistrovani] u 15:08

Vašarište = Tabačnica

I tu balon halu nabite u Tabačnicu !

Odgovori
uto

03.07.

2018.

Tabačnica resident opet [neregistrovani] u 15:00

?????

Ako ste prihodovali 277.000 eura sredite barem kanalizaciju jer od smrada ne može da se živi !

Odgovori
uto

03.07.

2018.

Tabačnica resident [neregistrovani] u 14:59

Dokle više ?

Samo trpajte razne sadržaje u Tabačnicu . Napravili ste pravo vašarište. Ne može čovek da se nadivi više inventivnosti prodavača raznoraznih tezgi i koiska koji se strujom snabdevaju iz obližnjih stanova. Možete slobodno dovesti i ringišpile da ugođaj bude kompletan!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije