Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 07. 2018.

Autor: U.Urošević, N.Stojićević Izvor: Boom 93

Počinje vašar

Nakon Smedereva, vašar stiže u Požarevac i već danas postavljaju se tezge šatori i zabavne igre. U petak će potpuno oživeti prostor u Lole Ribara, Partizanskoj, Ilije Gojkovića, Stiške i Industrijske ulice.

Direktor Komunalnih službi, Slobodan Jović rekao je kako očekuje da sve bude u najboljem redu tokom Sedmojulskog vašara, koji počinje u petak i traje zaključno sa nedeljom. Biće postavljeni pokretni toaleti, dve cisterne sa vodom i obezbeđena su dežurstva radnika komunalnog, ali i prisutnost policije i pozornost Hitne pomoći.

Takođe, on dodaje da se o priključcima na elektromrežu staraju se odgovorni iz elektrodistribucije, dok vlasnici sprava u zabavnom parku potpisuju izjavu da su sprave ispravne i da poseduju  odgovarajuće ateste.

Od ponoći se zatvaraju za saobraćaj ulice u kojima se održava vašar, s tim što će pristup policijskoj stanici i vatrogasnoj službi u Partizanskoj ulici sve vreme biti prohodan.

Procena naplate zakupa ove godine je oko 4 miliona dinara. Prihoda bi trebalo da bude približan prošlogodišnjem i eventualno za koji procenat veći jer je gradska taksa za zakup površine uvećana za 2 odsto u odnosu na 2017.godinu.

Jović kaže da se očekuje i da fizički obim prometa bude na nivou prošle godine i dodaje da će na to uticati i meteorološki uslovi.

Kako pokazuju prognoze, za vikend se očekuje nestabilno vreme sa pojavom grmljavine i kiše, ali Jović kaže da to ne želi da komentariše.

On napominje da je prema procenama Sedmojulski vašar u Požarevcu, pored šabačkog i Negotinskog jedan od najvećih u Srbiji. Kaže da je reč o tradicionalnom događaju, a građane i vlasnike firmi koje posluju u ulicama u kojima se vašar održava moli za strpljenje i razumevanje jer je reč o manifestaciji koja privlači veliki broj građana.

pet

06.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:56

Jedva čekam :)

Lančići, prstenčići, kamenčići, navali, navali!!!

Odgovori
čet

05.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 22:16

Primitivizam

No coment

Odgovori
čet

05.07.

2018.

Pe?eno pra?injavo pile [neregistrovani] u 15:40

android

...dolazi li Ja?ar?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije