Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 07. 2018. Požarevac, Beograd

Autor: 2 Izvor: Blic, B92, Boom93

Tropskog leta u Požarevcu nema ni na vidiku

Pravo leto nikako da dođe, jer su kiše gotovo svakodnevna pojava. Kratak predah od pljuskova čeka nas ove sedmice, ali ni to neće značiti pravo leto.

Naime, kako je za Blic objasnio meteorolog Đorđe Đurić, tropskog leta nema ni na vidiku, a ovo leto ocenjuje kao "najprijatnije" u poslednjih 10 godina.

"Toplije vreme očekuje nas od srede, ali ne tako kako smo navikli, da vežemo desetak dana tropskog i sušnog perioda. Biće sunčano, a od avgusta kreće lepše vreme", kaže on. 

Iako nas prestanak padavina očekuje od sutra, nove padavine čekaju nas već od početka sledeće sedmice, a periodi sunca i pljuskova smenjivaće se sve do kraja jula. Temperature, one najviše, neće prelaziti 30 podeok. 

Toplije će biti u avgustu, kada se očekuje da će temperature će ići i preko 30 stepeni, ali i tog meseca ćemo imati kiša, ali kako objašnjava Đurić, manje nego u julu. 

Đurić objašnjava da smo, s druge strane, imali proleće koje je bilo najtoplije od kako se uopšte i meri temperatura. Takođe, kako kaže, nakon prošlog tropskog leta, jasno je da će ovo biti kišovito, jer je šansa da se dve godine zaredom ponove dva izuzetno topla leta veoma mala.

Loše vremenske prilike drastično su se odrazile i na posetu gradskom bazenu u Požarevcu. Kako je rekao v.d. direktora Kulturno sportskog centra (KSC), Nenad Mitić, u odnosu na jun ove godine, bazen je 2017. godine imao skoro četiri puta više posetilaca.

U prva dva meseca ove sezone, broj posetilaca nije ni blizu da ugrozi rekord postavljen prošle godine u ovo doba.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije