Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 07. 2018. Požarevac, Beograd

Autor: 2 Izvor: PU Požarevac

Velika akcija: Uhapšeno 45 osoba, od toga 2 iz Požarevca

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su, u više odvojenih akcija prethodnih dana, 45 osoba od kojih su 2 iz Požarevca zbog prodaje droge i nedozvoljenog posedovanja oružja i municije.

Kako se navodi, u akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

Zbog narkotika uhapšeno je 35 osoba, dok su protiv još 35 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku. 

Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 metaka različitog kalibra. 

Oduzeto je i 2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 manevarski metak. 

Zbog oružja je uhapšeno deset osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su D.S. (1984), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.  Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla više od 10 kilograma sirovih stabljika marihuane. 

Pripadnici MUP-a u Požarevcu uhapsili su i G.J. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.  Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla i oduzela kratež, lovački karabin, lovačku pušku „Pumparicu“ marke „Warning boke“, vazdušnu pušku, 35 patrona, sedam metaka za lovački karabin, deset komada pištoljske municije, 123 metka različitog kalibra, okvir za pištolj, drvena kutija, šnala za kaiš i lovački nož. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije