Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Potpisan ugovor o kanalizacionoj mreži u naselju Mali Krivak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 07. 2018. Smederevo

Izvor: Danas

Potpisan ugovor o kanalizacionoj mreži u naselju Mali Krivak

U Smederevu je potpisan ugovor o izgradnji vakuumske kanalizacije sa vakuumskom stanicom kao neophodnim elementom za funkcionisanje kanalizacionog sistema u romskom naselju Mali Krivak, prenosi Podunavlje.info.

Ugovorom, koji su potpisali gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i Branko Njegovanović, predstavnik firme „ Telekomunikacije DOO“ iz Blaca, predviđena je izgradnja kanalizacione mreže u trajanju od šest meseci i u ukupnoj dužini od 2900 m.

Grad Smederevo realizuje projekat „Unapređenje infrastrukture u jednom od najvećih  naselja Roma u Srbiji“, u saradnji sa Ministatarstvom finanasija, sa kojim je potpisao ugovor 6. juna 2017. godine za dobijanje bespovratnih finansijskih sredstava Evropske Unije IPA 2013,  u okviru programa „Obezbeđenje trajnih stambenih rešenja i unapređenje fizičke infrastrukture u romskim naseljima, u trajanju od 20 meseci ukupne vrednosti 1.282.738,24 EUR.

Ministarstvo finansija obezbeđuje 1.000.000,00 EUR, dok  je učešće jedinice lokalne samouprave 282.738,24 EUR.

Cilj projekta je poboljšanje uslova za socijalno uključivanje Roma u Republici Srbiji, usredsređujući se na životne uslove i socijalno uključivanje Roma u Smederevu.

Ovim projektom bi trebalo da se poboljšaju uslove života 329 domaćinstava i 2500 Roma u podstandardnom naselju Mali Krivak, jednom od najvećih romskih naselja u Srbiji izgradnjom kanalizacionog sistema u naselju

Projekat je deo programa Evropske Unije u pružanju podrške inkluzije Roma u Srbiji. Program se bavi dekadom za inkluziju Roma i Strategijom za uključivanje Roma Vlade Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar