Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 07. 2018. Požarevac

Izvor: Policijska uprava Požarevac

Uhapšeni zbog pronovere i falsifikovanja novca

Pripadnici Policijske uprave Požarevac su, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili V.M. (42) iz Požarevca. Ona je zaposlena u Preduzeću puteve Požarevac i ujedno obavlja poslove u sindikatu ovog preduzeća. V.M. je osumnjičena da je izvršila krivično delo pronevera.

Sumnja se da je ona u periodu od 2015. do 2018. godine neosnovanim podizanjem gotovine sa računa sindikata i prebacivanjem novčanih sredstava na svoje tekuće račune protivpravno prisvojila 2 226 315 dinara.

Takođe njoj je u navedenom periodu preko puta sindikata preduzeća isporučen ugalj ukupne vrednosti od 220 246 dinara za koji nije izmirila dugovanja lažno prikazijući u knjigovodstenoj dokumentaciji sindikata da nema dug za prezauti ugalj. Na taj način ona je, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravnu korist od 2 446 551 dinara za koliko je oštetila sndikat.

Stavio u opticaj falsifikovane novčanice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su  A.P. (29) iz Požarevca zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje novca.

On se sumnjiči da je u noći između 15. i 16. juna, prethodno nabavljene tri lažne novčanice u apoenima od po 100 evra, stavio u opticaj u jednom objektu za priređivanje igara na sreću u Požarevcu i tako ga oštetio za 36 000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Nema komentara.

Ostavi komentar