Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 10. 2010.

Lazarević: Ozbiljnije pristupiti izradi projekata

Član gradskog veća iz G17 plus Slavomir Lazarević izrazio je rezervu prema najavama gradonačelnika da će se u stavkama budžeta za narednu godinu naći samo one investicije budžetskih korisnika sa pripremljenim projektima i dobijenim dozvolama.

Lazarević kaže da je problemPožarevca nedostatak svesti o potrebi planiranja i ozbiljnog pristupa izradiprojektne dokumentacije. Požarevac nema dovoljno projekata koji su spremni zarealizaciju, smatra on.

„Kada bi se to obistinilo, onda biispalo da mi imamo veliki višak para u budžetu. Mi nemamo dovoljno projekata ijoš uvek kod nas nije razvijena svest o neophodnosti i ozbiljne izradeprojekata. Valjda ćemo i to dočekati, mislim da se tu klima menja na bolje",kaže Lazarević

Ona navodi da postoji navika kojadatira od vremena komunizma da se novac daje za dobru ideju, a ne za projekatkoji je održiv i sa jasnim efektima. To mora da bude prioritet lokalne uprave ikorisnika jer se na ozbiljna sredstva finansijskih institucija danas ne možeračunati bez pripremljene dokumentacije i preuzimanja odgovornosti za njihovonamensko trošenje, dodao je Lazarević.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije