Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Ispituje se na koji način je „Madona“ došla do zemljišta u Bambi parku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 07. 2018.

Autor: U.U. Izvor: Boom 93

Ispituje se na koji način je „Madona“ došla do zemljišta u Bambi parku

Svi dogovori o preuzimanju dela zemljišta u nekadašnjem Bambi parku koje je pripalo preduzeću „Madona“ iz Požarevca su prekinuti dok se ne utvrdi na koji način je ova firma došla u posed zemljišta u ulici Ilije Gojkovića, saznaje nezvanično Boom 93.

Fontana, bazen, vidikovac, figure, bungalovi, mozaici, lavirint i sunčani sat su neki od objekata koje zub vremena i vandali još nisu potpuno uništili. Oni su danas oronuli spomenici nekadašnje „senzacije“ zvane „Bambilend“ u Požarevcu.

Dok su po Srbiji padale bombe 1999.godine, tadašnja „elita“ ponosila se i hvalila zabavnim parkom koji su zajednički izgradili Koncern Bambi i preduzeće „Madona“, Marka Miloševića, uz pomoć Opštine Požarevac koja je ustupula zemljište za ovaj kompleks.

Za neke ljude bila stvar prestiža da budu posetioci dela Bambilenda koje je u vlasništvu porodice Milošević. Posebno se to odnosi na bar sa vidikovcem i bazenom sa slanom vodom. Međutim, ta vremena su odavno prošla.

Godinama, čitav ovaj potez je zapušteni prepušten propadanju. Zabavni rekviziti su oronuli ili potpuno uništeni, bazen je štrokava baruština sa smećem i potencijalno leglo zaraze, tereni su obrasli korovom, a zidovi išarani grafitima. Masivni balvani kojima je parcela bila ograđena su pokradeni, a opšti utisak je da vlasnici zemljišta nisu imali interes da bilo šta pokrenu na ovom prostoru, a još manje da ga održavaju.

Još pre desetak godina Grad Požarevac je došao na ideju da ove površine povrati u svoj posed i priključi ih već postojećem kompleksu Kulturno-sportskog centra.

Međutim, iako su olako i gotovo preko noći ustupljeni, postupak njihovog povraćaja u svojinu Grada, teče usporeno i sa mnogo problema.

Nakon višegodišnjih pregovora, Grad Požarevac i kompanija Bambi su prošle godine napravili sporazum i razmenom nepokretnosti grad je vratio u posed 2 hektara 9 ari i 43 kvadratna metra Bambi parka sa preostalih nešto više od  2.500 kvadrata objekata koji bi trebalo da se poruše.  Ar u Bambi parku prema proceni Poreske uprave prošle godine je vredeo 309.647,25 dinara.

S druge strane, pregovori sa Milicom Gajić, nevenčanom suprugom Marka Miloševića o preostalih 60 ari zemljišta koje je u vlasništvu preduzeća „Madona“ započeli su 2012.godine i do danas nisu okončani.

U maju ove godine, predstavnici vlasti u Požarevcu su na skupštini predočili da je za rešavanje statusa ovog prostora u budžetu opredeljeno oko 18 miliona dinara. Ovaj iznos je približan procenjenoj vrednosti jednog ara iz 2017.godine.

Međutim, po svemu sudeći, kupoprodajni ugovor neće biti realizovan, a kako Boom 93 nezvanično saznaje svi dogovori su stopirani dok se precizno ne utvrdi kako je 1999.godine preduzeće „Madona“ došlo u posed zemljišta.  

Čitav prostor Bambi parka prošle godine je očišćen od smeća i pokošen u okviru javnih radova, iako su u tom trenutku ove površine bile u privatnom vlasništvu. Nekadašnji Bambi park ove godine ponovo osvaja rastinje, a utisku zapuštenosti doprinosi i smeće koje smo zatekli na ovoj površini.

Fotografije: N.M.

ned

22.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 18:42

Re:

Ne znam čemu negativna kampanja protiv bmd- bau mislim da su sigurno bolji od PZP i Neimar gradnja prošle godine sredjivao trotoar u centru 5 meseci umesto par nedelja

Odgovori
sre

18.07.

2018.

Cale [neregistrovani] u 07:22

Povracaj odmah

Ako nije placeno zemljiste onda da im se oduzme a objekti plate simbolicno jer nista i ne vrede.

Odgovori
sre

18.07.

2018.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 06:55

...

Ako smo vec kod para, kada ce "Kralj" da vrati srpske pare!

Odgovori
uto

17.07.

2018.

Stojko [neregistrovani] u 22:56

Ne znamo

Kako je Marko došao u posed? Pa na isti način kao Andrej do svega što poseduje. Šta tu ima da se ispituje?

Odgovori
uto

17.07.

2018.

Hrvoje [neregistrovani] u 17:26

istraziti

Stvarno, tko su vlasnici tvrtke BMD-BAU,BAU.

Odgovori
uto

17.07.

2018.

Burjanac [neregistrovani] u 14:23

Bambi zombie land

Recimo da bez ulaganja ovde mogu da se održavaju manifestacije zombija, da se preimenuje u Zombilend pa sminke i eto manifestacije shodne ovom prostoru koji je u losijem stanju od Černobila (videti slike Čenobila kao poredjenje)

PS. Svi znamo da Milica dobila na otimačinu zemlju grada i kako se tada mafijaska država ponašala prema onima koji nisu slušali tatinog sina i Slobine poltrone. Sve oduzeti i vratiti narodu (klasicno komunisti kako su radili narodu tako i mi njima) a onda srediti konačno ovaj prostor više da imaju gde deca da se igraju.

Odgovori
uto

17.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:37

Pitam se?

Kada će Miloševići da vrate pokradene pare od kojih žive u Moskvi kao carevi?

Odgovori
uto

17.07.

2018.

Mladi radnik [neregistrovani] u 11:13

Nemam komentara

A proveravaju isti oni koji su zemljište poklonili.

Odgovori
uto

17.07.

2018.

Orah iz Žagubice [neregistrovani] u 10:30

Praktičan savet

Ja bih prepustio "Bambi-Park" firmi "BMD-BAU" pa neka oni vade oči s'njim !

Odgovori

Ostavi komentar