Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 10. 2010.

Veći broj osoba traži posao u Požarevcu

U odnosu na septembar prošle godine broj nezaposlenih u okrugu je smanjen, a u Požarevcu povećan.

Broj nezaposlenih u evidenciji Nacionalneslužbe za zapošljavanje u Braničevskom okrugu u septembru je bio manji za 272 osobe nego u istom mesecu 2009. godinekada je bilo registrovano 9622 onih koji traže posao. Iako okrug beležismanjenje nezaposlenosti, u filijali u Požarevcu je povećan broj aktivnihnezaposlenih lica za 405, tako da u gradu posao trazi 6.066 osoba.

Iako se Požarevac svrstava  medju gradove sa najmanje nazaposlenih naevidenciji, smanjenje njihovog broja ne znači da su sva ta lica zasnovala radniodnos, kaze Sonja MIrić iz požarevacke filijale.

Odliv sa evidencije Nacilonalneslužbe za zapošljavanje ne znači samozapošljavanje nezaposlenih lica. Pododlivom broja nezaposlenih se podrazumeva i penzionisanje nezaposlenih lica saevidencije, odliv zbog neredovnog javljanja na evidenciju, preseljenja i drugihličnih razloga", kaže ona.

Mere aktivnog zapošljavanja su idalje prisutne kaže Mirić. One u velikom broju slučajeva omogućavaju zasnivanjeradnog odnosa na dobrobit i poslodavca i radnika.

Delimično zahvaljujući merama ,broj nezaposlenih u Srbiji u evidenciji NSZ u septembru je bio manji za 16.117osoba nego u istom mesecu 2009. godine kada je bilo registrovano 737.160 onihkoji traže posao.

Nema komentara.

Ostavi komentar