Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Još jedan dan do “Požarevačkog mira”: Radovi u Hajduk Veljkovoj privode se kraju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 07. 2018.

Autor: A.S. U.U. Izvor: Boom 93

Još jedan dan do “Požarevačkog mira”: Radovi u Hajduk Veljkovoj privode se kraju

Privode se kraju radovi u delu Hajduk Veljkove ulice koja povezuje centralnu zonu grada sa brdom Tulba i Parkom Požarevačkog mira. Već u subotu ovom ulicom bi trebalo da prođu visoke zvanice koje će prisustvovati obeležavanju 300 godišnjice potpisivanja Požarevačkog mira.

Pored očiglednog kašnjenja sa okončanjem radova u nekim ulicama, Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović kaže da je zadovoljan njihovom dinamikom i kvalitetom.

“Nismo želeli da požurujemo radove kako bi se oni izvršili po sveku cenu jer pre svega želimo kvalitet, a to ćemo i dobiti. Hajduk Veljkova ulica je konačno dobila trotoare, a ulica Jovana Šerbanovića polako dobija planirani izgled. Urađena je nova rasveta, dobili smo nova parking mesta, urađeni su trotoari. Sami radovi su negde blizu 82 miliona dinara što se tiče asfaltriranja ulica, a blizu 17 miliona dinara izdvojeno je za zamenu azbestnih cevi”, rekao je on i dodao kako ta ulica poseduje potrebnu širinu kolovoza za neometan saobraćaj.

“Svi ovi radovi su u sklopu onoga što se priprema za naš konačni plan , a to je da glavna ulica u Požarevcu, Tabačka čaršija, postane pešačka zona. Iz tog razloga se uređuju paralelne ulice kako bi mogle da podnesu promet vozila. Ovo je tek početak njihovog uređenja, koje nameravamo da nastavimo i narednih godina”, kaže Spasović.

Što se tiče zadržavanja vode na kolovozu i pešačkim prelazima u ulici Jovana Šerbanovića, gradonačelnik ističe da se to više neće događati jer je raskrsnica u međuvremenu dobila drugi sloj asfalta. Neće biti ni plavljenja suturenskih prostorija u objektima na ovom potezu, tvrdi on, jer su končano odvojene kišna I fekalna kanalizacija.

Spasović je danas sa svojim saradnicima obišao Hajduk Veljkovu ulicu kod Parka Požarevačkog mira u kome se takođe vrše pripreme za svečano obeležavanje godišnjice potpisivanja mirovnog sporazuma iz 1718.godine.

uto

24.07.

2018.

Katarina [neregistrovani] u 11:41

nisam Bot nego Botina

Botovi sto hvalite Baneta, svi znamo da je nije dorastao ovom poslu sto se vidi odavno a sad konacno i Beograd zna.

Odgovori
uto

24.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:30

Re: Pozarevac Grad, ne palanka

Bane, pravi covek za gradonacelnika!

Ne nisi SNS bot, uzmi sendvič i ne javjalj se više!
Naravno da je Počarevac palanka a ne grad, pitanje je samo "optike", ona opet zavisi od obrazovanja, vaspitanja...
Nagli priliv novog talasa, vlasnika stanova zidanih po ćefu investitora,svakako menja strukturu stanovništva. Po gradu se glasno priča, grupe poznanika zakrče prolaze dok časkaju, ne obaziruči se na ostale. Tu su i deca koja po parku kidaju i lome šta im pod ruku dođe, normalno jer nema ko da ih upozori. Pa bezobzirno parkiranje, korišćenje zvučne signalizacije da bi se dozvao jaran, ne shvatajući da i ostali to čuju?
Ne vidim šta je tvoj favorit Spasović dobro za ovaj grad učinio? misliš li da smo svi mi protiv napredka jer ne hvalimo ono što je za svaku osudu?

Odgovori
pet

20.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:10

Pozarevacki putevi

Skoro sam se vratio sa odmora iz Grcke.
I mogu da kazem: Zatvorili su Hajduk Veljkovu,dole prema skoli i gore prema Tulbi,zatvorili su kod zenskog zatvora - kod putnog prelaza, zatvoreno je i bila ulica ka Busijama. Uglavnom : jedva sam izasao od kuce tog jutra ka izlasku iz grada i to nekim prtinama.
Nema goreg, nego kod nas u Pozarevcu puteva. Moj licni utisak. ( Tema su putevi).
Samo jace,brze,bolje.
Samo glasajte za njih.

Odgovori
pet

20.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:15

Hello

Sve je to lepo, ali zašto su upropastili put na Tulbi? Ranije je bio širok i prostran, sada je uži za bar 40%. Užas šta su napravili.

Odgovori
pet

20.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 06:54

Videla žaba da se konji...

Svi ovi radovi su u sklopu onoga što se priprema za naš konačni plan , a to je da glavna ulica u Požarevcu, Tabačka čaršija, postane pešačka zona. Iz tog razloga se uređuju paralelne ulice...

Paralelne ulice se uređuju na taj način što ih sužavate i pravite zagušenja u saobraćaju?
Ne mora i ne može svako selo da ima pešačku zonu, Požarevac jednostavno nema uslove za tako nešto. Žalosno je što je i u Kostolcu zatvorena jedina glavna ulica u nadi da će osim radničkog naselja postati nešto što nije.
Priča o rastezanju rokova zbog kvaliteta radova su deplasirane, o kvalitetu se ne može pričati!
Iskreno se nadam da će ova vlast biti smenjena pre nego što unakazi grad!

Odgovori
čet

19.07.

2018.

Nisam SNS bot [neregistrovani] u 23:33

Pozarevac Grad, ne palanka

Bane, pravi covek za gradonacelnika!

Odgovori
čet

19.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 19:53

krivina

tu ce se postaviti semafor sa naiymenicnim propustanjem.Sta ce tu udesa biti

Odgovori
čet

19.07.

2018.

Sima [neregistrovani] u 17:32

Zar mora ovako?

Radovi se privode kraju, jer već u subotu ovom ulicom bi trebalo da prođu visoke zvanice koje će prisustvovati obeležavanju 300 godišnjice potpisivanja Požarevačkog mira. Pa, zar mora ovako? Sve u minut do dvanaest da se radi, aonda se još kao očekuje da to budu kvalitetno izvedeni radovi. To kako će radovi da budu izvedeni i koji je kvalitet videće se posle prve ozbiljne zime! Da se kladimo?

Odgovori
čet

19.07.

2018.

Dimitrije [neregistrovani] u 16:39

Napred

Bane nema nazad,uredjuj grad uvek je bilo i bice kocnicara.

Odgovori
čet

19.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:48

lepo

jedno je sigurno voda se nece zadrzavati pokraj ivice puta,nizbrdica je,dok kod Ekonomske skole nije slucaj,voda ostaje konkretno pesacki prelaz ne mozes zakoraciti a da ne pokvasis noge..Jednostavno nemamo kvalitetne putare,nemoguce da na tenderu se vrte dve firme non stop.Pa pogledajte te njihove talase i sahte na sta lice u skoro remontovanim ulicama.Vidite samo kako su uradili parking kod Stop shopa bare na sred parkinga.

Odgovori
čet

19.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:26

Cirkus

Čemu zatvaranje ulice Tabačka čaršija, realno kada dodje jesen posle 18 sati na ulicama nema nikoga. Očigledno jr neko resio da upropasti sve! Sada će da dignu zelenilo u parku da stave fontanu! Taj park je jedino lepo sto imamo i njega će da upropaste! Već su smislili kako je zelenilo ispred opatinskog zdanja dotrajali i bolesno i kako mora da se šeće, sto je naravno cista laž. Ovako nešto nikada nije bilo! Hoće li se neko dozvati pameti!

Odgovori

Ostavi komentar