Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 08. 2018.

Autor: N. S. Izvor: Boom 93

Rekonstrukcija puta prema Viminacijumu

U toku je rekonstrukciji puta za Viminacijum kod termoelektrane Drmno. Vrednost investicije je oko 27 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni do druge polovine avgusta.

 

Sredstva za izvođenje radova obezbedila je Elektroprivreda Srbije, a rekonstrukcija asfalta sprovodi se u duzini od 1.200 metara, od mosta na Mlavi prema pristupnom putu arheološkog nalazišta Viminacijum, rekao je gradonačelnik Bane Spasović koji je danas obišao ove radove.

On je rekao da bi trebalo da se ulože napori da se radovi što pre privedu kraju u drugoj polovini avgusta zbog održavanja svetskog kongresa arheologa u Viminacijumu.

“Uskoro ovde očekujemo posetu oko hiljadu eminentnih stručnjaka iz celog sveta i vrlo nam je važno da ovaj putni pravac bude funkcionalan. Očekujemo da se do 2020. godine Viminacijum nađe na listi UNESCO-a kao značajno arheološko nalazište i očekujemo da se broj turista iz godine u godinu povećava kako u Požarevcu tako i ovde u Viminacijumu i Kostolcu”, istakao je Spasović.

 

Kongres pod nazivom “Limes” održaće se od 3. do 10. septembra.

Na pitanje Boom-a 93, da li je pristan na Dunavu u Kostolcu priveden funkciji pred održavanje kongresa, Spasović je odgovorio da je sam pristan funkcinalan i da će ukoliko se dobiju dozvole do Viminacijuma putovati i rečnim putevima. Dodao je da će se potruduti da se to ostvari upravo za vreme kongresa. On dodaje da je grad Požarevac spreman da pomogne Viminacijumu, na isti način kao što i Viminacijum sarađuje sa gradom.

sre

08.08.

2018.

Inkasant amater [neregistrovani] u 14:50

Pusti me zvaću decu

Zbog kompleksnosti i složenosti izgradnje deonica će se naplaćivati.

Odgovori
sre

08.08.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 08:22

Sreca

A mi pomislili da rade 12000 metara.Sreca da tako malo rade vec 15 dana.Radnici nemaju gde da se parkiraju.Dzaba asfaltiraju kada ce biti talasato.Cuveni radovi nasih putarskih preduzeca

Odgovori
sre

08.08.

2018.

Spavaj brate [neregistrovani] u 08:13

Autoritet

Ma gradonacelnik je takav autoritet. Cim je rekao Elektroprivredi ona odmah gradi put za arheologe. Ma spavaj covece ne kiti se tuđim perjem. Kakve ti imas veze sa pristanistem, elektropripredom i svetskim kongresom. Posmatraca si koliko i ja...

Odgovori
sre

08.08.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 00:04

dinamika

rade 1 dan pa 6 dana pauza,onda rade 3 sata pa 5 dana pauza,uzas

Odgovori

Ostavi komentar