Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 08. 2018.

Autor: N.Milić Izvor: Boom93

Radovi u Ergeli Ljubičevo

U Ergeli „Ljubičevo“ u toku su radovi na rekonstrukciji trkačkih štala, pešačkih staza, rasvete i delova ograda.

Deo radova biće završen pre početka Ljubičevskih konjičkih igara (LJKI), dok se finalizacija radova očekuje nakon završetka ove manifestacije, rekao je zBoom93 direktor Ergele „Ljubičevo“, Mirko Stojanović.

„ Svrha rekonstrukcije je adaptacija i vraćanje sjaja ergeli koji ona i zaslužuje. S obzirom da dugi niz godina ništa nije rađeno i ulagano, rešili smo da krenemo u adaptaciju trkačke štale „Manjež“. Takođe radićemo i objekat koji popularno zovemo „Policijska štala“. Jedna polovine te štale odrađena je još pre 30 godina, a sada ćemo mi te radove završiti. Takođe, biće rekonstruisane pešačke staze, rasveta i deo ograde u dužini od 40 metara kojom ćemo nastaviti zidnu ogradu“ kaže Stojanović.

Republika Srbije je glavni investitor, tačnije, Ministarstvo omladine i sporta koja će imati najveća ulaganja. U delu investicije učestvovaće i grad Požarevac.

„Ministarstvo omladine i sporta ulaže 40 miliona dinara u rekonstrukciju „ Ljubičeva“ dok će grad Požarevac platiti PDV na taj iznos i uložiće u rekonstrukciju pešačkih staza i rasvete“ rekao je Stojanović.

Stojanović je naveo da su radovi počeli 1. avgusta, a da su rokovi za završetak štala i „Manježa“  predviđeni za tri meseca.

„Jedan dobar deo rekonstrukcije biće urađen do početka LJKI, dok ćemo drugi deo odraditi nakon te manifestacije. Isto važi i za stazu, gde je u planu da se pre početka LJKI uradi 2/3 staze. Svakako će svi radovi biti završeni jer su sredstva i izvođači obezbeđeni“ .

Jedna od ideja koja je bila pokrenuta bila je vezana za izgradnju lavirinta od žive ograde uradiće se krajem jeseni kada se inače vrši sadnja i formiranje novih zasada. Kako je ranije planirano lavirint bi trebalo da se prostire na 10.000 kvadrata, a za njegovo podizanje biće potrebno blizu 3.700 sadnica

„Javna nabavka je završena, s tim što te radove još uvek nećemo započeti. Deo lavirinta koji obuhvata deo sa jahanjem konja je uradjen i ostaje nam samo da se pripremi sve oko zemljišta i sadnje. Nadam se da će sve potrebno biti posađeno na jesen i da će u proleće sve planirano biti na svom mestu kako je i zamišljeno“  istakao je Stojanović.

Stojanović je za kraj rekao da u ergeli uvek ima novih ideja i planova ali da će do realizacije nekih novih ideja doći sledeće godine. 

Nema komentara.

Ostavi komentar