Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 08. 2018. Požarevac

Autor: N. Stojićević Izvor: Boom 93

Opšta bolnica dobila novi agregat

Opšta bolnica u Požarevcu dobila je dizel agregat. Vrednost ove investicije je oko 5 miliona dinara. Aparat je nove generacije, snage 400kw, kojim je zamenjen stari agregat. Novi agregat je nabavljen, jer stari usled kvara više nije bio u mogućnosti da snabdeva bolnicu strujom

Najveći deo sredstava za agregat obezbedilo je Ministarstvo zdravlja oko 4,3 miliona dinara, a donacijama su pomogla i preduzeća Georad, Autotransport, RIO, Kostolac usluge, kao i Opštine Veliko Gradište, Žagubica i Kučevo.

Dr Danko Nikolić, direktor Opšte Bolnice je rekao, da je agregat instaliran i isproban, kao i da je ovo aparat nove generacije, snage 400kw, dok je stari bio ispod 200 kw, tako da je sa ovim novim aparatom bolnica pokrivena od eventualnih nestanaka struje, kao i promena napona, jer agregat reaguje i na skok i pad napona.

Podsetimo, u martu se zapalila trafo stanica, a nekoliko sati kasnije se pokvario i agregat za vanredno snabdevanje strujom u bolnici. Snabdevanje električnom energijom je uspostavljeno u večernjim satima.

Novi agregat bi trebalo da spreči ovakve situacije pre svega zato što je duplo jaći od starog i pokriva čitavu bolnicu i sve aparate u njoj.  

uto

21.08.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 19:01

uspeh

Veliki uspeh.Pa,zar agregat nije osnovni uslov za rad ustanove kao sto je bolnica.Setili su se kad su ugrozili zivotr pacijenata.

Odgovori
uto

21.08.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:45

novine

sa novim rukovodstvom stiyu nove stvari

Odgovori
pon

20.08.

2018.

Ex Doktor [neregistrovani] u 20:18

Povesti računa

Ovaj agregat treba čuvati da neko ne mazne dizel gorivo iz njega. Ipak to su medicinski radnici.....

Odgovori
pon

20.08.

2018.

Električar [neregistrovani] u 20:07

Čestitke

Nadam se da su u Opštoj bolnici čuli za pojam "održavanje" !

Odgovori

Ostavi komentar