Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 06. 2011.

Autor: 2

Medijska strategija u Srbiji

U okviru projekta “Ka Evropi” Radio Boom93 organizovao je javnu tribinu “Strategija Medija na putu ka EU – Uloga medija u jačanju demokratije”.

Gosti tribune bili su Saša Mirković predsednik ANEM-a i Slobodan Kremenjak, advokat i jedan od autora nacrta Medijske strategije u Srbiji. Glavna tema bila je Strategija razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2016, standardi, iskustvo i regulatorni okvir demokratskog sveta, kao i razvoj slobode medija i medijskog tržišta u daljem jačanju demokratskih odnosa u društvu.

Saša Mirković, predsednik ANEM-a kaže da medijska strategija koja je u pripremi će doprineti boljem položaju medija u Srbiji, naročito lokalnih.

Ministar kulture Predrag Marković nedavno je izjavio da će nacrt Medijske strategije biti u Skupštini Srbije do kraja avgusta, ali sledi teži korak - donošenje zakona koji proizilaze iz te strategije. 
Slobodan Kremenjak, advokat i jedan od autora nacrta Medijske strategije u Srbiji smatra da je jedan od problema na medijskoj sceni u Srbiji jeste sistem državnog finansiranja medija. "Posebno u unutrašnjosti mi nemamo razvijeno tržište oglašavanja od koga bi mediji trebalo da žive, što povećava značaj državnog finansiranja za opstanak svakog medija" navodi Kremenjak.

Projekat "Ka Evropi" u okviru koga je organizovana tribina finansira Evropska Unija kroz program Medijski fond u okviru evropskih integracija, kojim rukovodi Delegacija EU u Srbiji a realizuje BBC World Sevice Trust.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije