Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 06. 2011.

Autor: 2

"Zajedno do prvog posla za petnaest mladih"

Petnaest mladih turističkih radnika iz Velikog Gradišta dobiće svoj prvi posao u struci kroz projekat koji realizuju USAID Program za jačanje ekonomske sigurnosti, opština Veliko Gradište i kompanija “Silver Lake Resort”.

Ugovor o partnerstvu na projektu potpisan je danas u Hotelu "Srebrno jezero".

Opštinska uprava i USAID finansiraće stručno osposobljavanje 30 mladih ljudi kako bi mogli stekli dodatne veštine koje zahteva moderna turistička industrija, dok će hotelsko preduzeće "Srebrno jezero" izabrati i zaposliti 15 najboljih iz te grupe.

"Podrška koju USAID daje opštinskim samoupravama pri razvoju njihovih Akcionih planova za razvoj omladinskog preduzetništva imaju za cilj upravo rezultate kakve danas vidimo u Velikom Gradištu. Cilj ovih planova je da utiču na smanjenje nezaposlenosti mladih i time utiču na brži ekonomski oporavak Srbije. Izuzetno mi je drago što smo u prilici da se uverimo da ove aktivnosti upravo daju očekivane rezultate", rekao je Majkl Pillsberi, direktor USAID Programa za jačanje ekonomske sigurnosti.

čet

16.06.

2011.

Ljubisa Gradistanac od rodjenja [neregistrovani] u 13:45

Grand kafa

Pa, lepo se setili. Gazda na najpoznatiju fdomacu kafu izdejstvovao da mu USAID plati edukaciju zaposlenih, a da njega nista ne kosta, a lokalna vlast se jos time hvali.

Odgovori

Ostavi komentar