Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Promocija publikacije "Đorđe Vajfert-vizionar i pregalac"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 06. 2011.

Autor: 2

Promocija publikacije "Đorđe Vajfert-vizionar i pregalac"

Svečana promocija publikacije „Đorđe Vajfert-vizionar i pregalac“ održana je u Narodnoj banci Srbije.

Promocija publikacije, autora: Saše Ilića, Sonje Jerković i Vladimira Bulajića, održana je uz prisustvo guvernera Dejana Šoškića i drugih visokih zvanica među kojima su bili i predstavnici Grada Požarevca: gradonačelnik Miodrag Milosavljević, zamenik direktora PD TEKO Kostolac, Desimir Stević i direktorka Istorijskog arhiva, Jasmina Nikolić, sa saradnicima. Članove delegacije Grada Požarevca u svom kabinetu posebno je primio guverner Šoškić.

Inače, ova lična i poslovna, ilustrovana biografija, posvećena je guverneru NBS sa najdužim stažom na tom značajnom mestu od čak 40 godina. Vajfert je ostavio nemerljiv trag u srpskom bankarstvu i finansijama, industriji i rudarstvu. Bio je veliki humanista, dobrotvor i zadužbinar a srpsku numizmatiku zadužio je izvanrednom kolekcijom.

ned

19.06.

2011.

PERSON [neregistrovani] u 16:35

LOKALNI NEMAR

Mnogo je lepo nema sta kada se nas gradonacelnik vecito kiti tudjim perjem,zar se nemoze kao Boru podici spomenik Vajfertu u Kostolcu,ni jedna ulica ne nosi naziv po Vafertu niti u Pozarevcu niti u Kostolcu, i ako je u istom zaslugom Vajferta zapoceta industrijalizacija Srbije.Verovatno su lenjinove,kozicine i dugoseviceve zasluge izgleda vece i vecite, a lokalnim vlastodrscima crveno poreklo ne dozvoljava bilo kakvu pozitivnu promenu po ovom pitanju.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije