Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 06. 2011.

Autor: 2

Potpisani ugovori za realizaciju projekata vodosnabdevanja

Direktor direkcije za vode Republike Srbije, Aleksandar Prodanović, svečano je uručio rešenja predstavnicima lokalnih samouprava o dodeli finansijskih sredstava za realizaciju projekata vodosnabdevanja, zaštite vode od zagađenja i izradu projektne dokumentacije u ovoj oblasti.

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede odvojilo je preko 160 miliona dinara za vodosnabdevanje, zaštitu vode od zagađenja i izradu projektne dokumentacije. "To su velika sredstva ,ako uzmemo u obzir da je 2009.godine za Braničevski okrug izdvojeno preko 33 miliona dinara, prošle godine preko 89 miliona, sada preko 160 miliona", rekao je Aleksandar Prodanović, direktor direkcije za vode Republike Srbije.

Sa opštinom Požarevac zaključeno je 2 ugovora i to izrada kanalizacionog kolektora za naselja Prugovo-Poljana-Lučica u vrednosti 6,8 miliona dinara i izrada glavnog kolektora za Ljubičevo dužine 5515m, u vrednosti od 100miliona dinara.

Direkcija za vode sa opstinom Golubac zaključila je 4 ugovora u ukupnoj vrednosti 9, 7 miliona dinara, sa opstinom Žabari u vrednosti od 29.750.000 dinara, sa opštinom Malo Crniće zaključila je 3 ugovora u vrednosti 26.249.000, ukupna vrednost ugovora sa opštinom Petrovac na Mlavi iznosi 3 miliona dinara, ugovor sa Velikim Gradištem glasi na 25 miliona dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 20, a lokalna samouprava 5 miliona dinara.

"Ovo je velika stvar za Brančcevski okrug , jer je Direkcija za vodu i Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede dalo skoro 5 miliona evra, što je najviše novca u proteklih 20 godina" kaže Goran Petrović, načelnik Braničevskog upravnog okruga.

Očekuje se raspisivanje tendera i odabir izvođača radova.

sub

25.06.

2011.

da ne poverujes [neregistrovani] u 12:34

hahahaaaaaa

Zar stvarno Andrej misli da je ovo pozitivna stvar??!!!!
Da razjasnimo i otvorimo oci Andreju- Rade oni, ali za svij dzep!!!!

Odgovori
pon

20.06.

2011.

Andrej [neregistrovani] u 02:27

Komentar

Ja stvarno nemam pojma sta se desava u glavama ovih sto negativno komentarisu pozitivne stvari... Ljudi resavaju egzistencijalne probleme nakon cega ce ostali moći kvalitetnije da zive... Ne vidim cemu pesimizam... Jer ispada da po vama ne valja ni kada se radi i kada se ne radi... Realno problem je u vama... Mislim da bi bili dosta srecniji u zivotu kada bi promenili pogled na Svet....

Bravo za pozitivne projekte.......

Odgovori
ned

19.06.

2011.

Vodopija [neregistrovani] u 15:08

nada

Nadam se da će ovi projekti da budu uspešni kao i projekat zaštite vodoizvorišta. Nikoliko.

Odgovori

Ostavi komentar