Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 10. 2018. Požarevac

Autor: N. Stojićević Izvor: Boom 93

Obeleženo 146 godina postojanja Poljoprivredne škole

Svečanom akademijom danas je obeleženo 146 godina postojanja Poljoprivredne škole sa domom učenika Sonja Marinković. Prisutne goste je pozdravio direktor Vidoje Vukašinović koji je dodelio diplome učenicima i profesorima za postignute uspehe na takmičenjima.

U cilju unapređivanja uslova rada u prethodnoj godini škola je izvršila investiciona ulaganja u adaptaciju, rekonstrukciju i prenamenu postojećih objekata, infrastrukturu, prostor, inventor i nabavku nastavnih sredstava kako u školi tako i u domu.

“Poljoprivredna škola danas je jedna od boljih srednjih stručnih škola u zemlji. Danas školujemo 400 redovnih učenika u 18 odeljenja za 8 obrazovnih profila iz oblasti poljoprivrede, veterine, horticulture i prerade hrane”, rekao je Vidoje Vukašinović, direktor škole.

On je najavio dogradnju i proširenje doma učenika, a sredstva potrebna za realizaciju ovih planova obezbedilo je Ministarstvo prosvete.

Direktor je podelio priznanja i nagrade učenicima i profesorima koji su postigli uspehe na takmičenjima u prethodnoj školskoj godini.

Gosti ovogodišnje svečanosti bili su profesori i direktor Poljoprivredne škole “Dmitar Vlahov” iz Strumice.

Nema komentara.

Ostavi komentar