Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 10. 2018. Požarevac

Autor: N. Stojićević Izvor: Boom 93

Spasović: ulaganjem do nagrada

Gradonačelnik Bane Spasović danas je na konferenciji predstavio nagrade koje su Turistička organizacija grada Požarevca i grad Požarevac dobili na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. Sedam medalja i jedan pehar dobila je ova organizacija.

Požarevac je ove godine lokalna samouprava koja je dobila najviše nagrada.   Na sajmu turizma 2016. godine, zlatna medalja za multimrdijalni projekat otvaranja LJKI, 2017. godine šest zlatnih medalja, a 2018. godine sedam medalja i pehar.

Gradonačelnik je rekao da su brojna ulaganja u ergelu Ljubičevo i hipodrom podigla kapacitete grada koji su bili početak da se Požarevac vrati na turističku mapu Srbije i da su upravo ove nagrade rezultat dugoročnog plana za razvoj turizma u gradu.

Ove godine su organizovani jedan jubilarni i jedan vanredni događaj. 24 Međunarodni Limes kongres arheologa koji se održao u arheološkom nalazištu Viminacijum i obeležavanje 300 godina od potpisivanja Požarevačkog mira.

“Ocekujemo da već za dve godine Viminacijum bude na spisku UNESCO-a kao zaštićeno dobro. Takođe, organizacijom 300 godina Požarevačkog mira akcenat nije bio samo na održavanju ove manifestacije već pre svega na dizanju nivoa i pristupa izgradnji infrastructure”, istakao je Spasović.

On je dodao da su izgrađene potrebne saobraćajnice koje vode ka Tulbi, i da sve više turista i ekskurzija posećuje ovu lokaciju.

Velika zlatna medalja Turističkoj organizaciji grada Požarevca za 55. LJKI, velika zlatna medalja Turističkoj organizaciji grada Požarevca, velika zlatna medalja Turističkoj organizaciji grada Požarevca za 24. Međunarodni Limes kongres, velika zlatna medalja Turističkoj organizaciji grada Požarevca za manifestacioni turizam kao povezniu Požarevca sa svetom, velika zlatna medalja Turističkoj organizaciji grada Požarevca za promovisanje slavnih Požarevljana u cilju popularizacije turizma i glavna nagrada pehar novosadskog sajma za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost grada Požarevca su priznanja koje je Turistička organizacija grada Požarevca donela sa ovog međunarodnog sajma.

uto

16.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:53

debeo dosije bato

ahaah gradonacelniku nagrada pa bravo, tacno tako.

Odgovori
pet

12.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 08:32

cinjenica

O kakvom turizmu bulaznite kad u gradu nema pristojan hotel da se prespava.

Odgovori
čet

11.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 19:31

info

Zlatnu medalju treba dati gradonacelniku koji se maksimalno trudi oko turizma u nasem gradu i samo njemu. Ostali je nisu zasluzili.

Odgovori

Ostavi komentar