Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 10. 2018. Požarevac, Beograd

Izvor: B92, Beta

Ukida se tehnički 2 puta godišnje za stara vozila

Vlada Srbije usvojila je predlog izmene zakona kojim se ukida obaveza da oni koji imaju vozila starija od 15 godina obavljaju tehnički pregled na šest meseci.

"Ukidanjem ove obaveze, Vlada Srbije izašla je u susret velikom broju vlasnika koji poseduju starija vozila. Takođe, ovim zakonskim rešenjem ukida se tzv. nulti tehnički pregled za novoproizvedena vozila", objašnjava se u saopštenju i dodaje da su izmenama zakona pooštrene kazne za prekoračenje brzine van naseljenog mesta.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila izmene Zakona o ozakonjenju objekata, a kako se navodi u saopštenju, one će obezbediti efikasnije vođenje postupaka ozakonjenja i unaprediti evidenciju nelegalnih objekata. 

Danas su usvojene i izmene Zkona o vazdušnom saobraćaju, a novine se tiču oblasti planiranja i izgradnje aerodroma, zaštite životne sredine, a uneto je novo poglavlje o transportu opasne robe, koje je u skladu sa standardima Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva. 

"Članovi Vlade usvojili su na današnjoj sednici Zaključak kojim se nalaže ministarstvima i posebnim organizacijama da dosledno sprovode politiku Vlade, koja se odnosi na ukidanje obaveze upotrebe pečata za privredna društva, preduzetnike i druga pravna lica", zaključuje se u saopštenju Vlade.

pet

12.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:00

Rasadnik kadrova!

Najviše pogrešnih zakona je doneto u oblasti saobraćaja. Setimo se novih tablica sa pogrešnim grbom, čiriličnim slovima, rokom trajanja od sedam godina,, ograničenja brzine od 120 na autoputu, pa odmah izmena, tehničkim pregledima koji su tri puta skuplji... Toga sam se u ovom trenutku setio.
Kada su kod Alvirovića objašnjavali Okanović i jarani nedoumice oko propuštanja na pešačkom pešaka, ništa nisu rekli, i dalje je to nejasno!
Nisu ni ostali resori mnogo bolji!!!

Odgovori
pet

12.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:35

Foliranje

Jeftinije bi bilo da smo isli na svakih 6 meseci na teh pregled.Svaki put platis po 1000 dinara nego ovo jednom godisnje 3200 dinara.

Odgovori

Ostavi komentar