Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  APR uveo elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 10. 2018. Beograd, Požarevac

Izvor: EKapija

APR uveo elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću

Agencija za privredne registre (APR) je saopštila da je od danas uvela novu elektronsku uslugu za privredna društva - elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO).

Ta procedura se u potpunosti sprovodi internetom, a osim što isključuje dolazak pred šalter ili slanje dokumenata poštom, e-Registracija je i jeftinija od registracije u papirima, navodi se u saopštenju.


Naknada za tu elektronsku uslugu plaća se isključivo platnim karticama, ali za 1.400 dinara jeftinija od naknade koja se plaća za "papirnu" registraciju.

E-prijavu može da podnese član društva, odnosno njegov osnivač koji je domaće ili strano fizičko lice ili domaće pravno lice koje prijavu podnosi preko svog registrovanog zastupnika, odnosno punomoćnika.

Budući privrednik koji odluči da se elektronski registruje, prvo treba da pristupi sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika APR-a i da kreira korisnički nalog ili, ukoliko je već prijavljen u sistemu, treba da unese svoju elektronsku poštu i lozinku. 

E-prijava mora da bude potpisana kvalifikovanim elektronskim potpisom kojim se, takođe, potpisuju i sva dokumenta koja se prilažu uz prijavu. 

Više informcaija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar