Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Računi u blokadi – da li zaista odlazi turski investitor?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

31. 10. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Računi u blokadi – da li zaista odlazi turski investitor?

Na društvenim mrežama polemiše se da li Ringelsan u Požarevcu i dalje postoji. Preduzeću su blokirana dva računa od 29.oktobra, a gradonačelnik kaže da će sa predstavnicima ove firme razgovarati u nedelju.

Ringelsan, koji je prema ranijim pompeznim najavama u medijima trebalo da donese 1.076 novih radnih mesta u bliskoj budućnosti, ne radi od početka jula. Zaposlio je turski investitor u međuvremenu nešto manje od 40 ljudi, ali čitava priča je trajala svega par meseci.

Kako je Spasović rekao Boom 93, sa predstavnicima firme bi trebalo da se sastane 4.novembra. Zahtev je poslao Grad, a sa ciljem da se dobije jasan odgovor da li firma može da nastavi sa poslovanjem u Srbiji, odnosno Požarevcu.

Plate u ovom preduzeću su prestale da se isplaćuju po prestanku rada, ali poslodavac tada nije podelio otkaze. Deo zaposlenih odlučio se da pokrene izvršni postupak za neisplaćene zarade, a od pre 29.oktobra dva od pet računa Ringelsana je blokirano po osnovu prinudne naplate.

U APR-u Ringelsan Požarevac se i dalje vodi kao aktivno društvo.

Predstavnici Ringelsana oglasili su se pre nešto manje od dva meseca u Politici gde su negirali odlazak iz Požarevca, ali i naveli da imaju problem sa likvidnošću zbog ekonomske situacije u Turskoj.

Spasović je Boom 93 rekao kako očekuje iskren odgovor investitora iz Turske na predstojećem sastanku, kako bi grad, u slučaju da Ringelsan ne može da nastavi sa radom, našao drugog investitora koji bi „relativno brzo mogao da uposli nove kapacitete“.

sre

07.11.

2018.

Brežanac [neregistrovani] u 10:45

Pravo pitanje a kad je došao?

Niti u Požarevcu postoji industrijska zona niti nam došao i jedan investitor. Zašto?
Zato što smo "mulećari" hteli bi nešton ali da od toga imamo samo mi korist, mi koji smo vlast u Požarevcu. Ljuima recite istinu, gde je Ind. zona, obeležite put do nje, napravite tablu sa investitorima koji rade u njoj. Nemožete jer toga u Požarevcu nema.

Odgovori
uto

06.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:32

ODLAZI?

A KAD JE DOSAO?

Odgovori
čet

01.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:47

Ringelsan

A sada svi na svoje radne zadatke

Odgovori
čet

01.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 08:31

Slogan

Brze,jace bolje.Uzmi podsticajna i bezi

Odgovori

Ostavi komentar