Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Milion evra od Norveške za razvoj lokalne infrastrukture i zapošljavanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 11. 2018. Beograd, Požarevac

Izvor: mduls.gov.rs

Milion evra od Norveške za razvoj lokalne infrastrukture i zapošljavanje

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad označili su početak javnih poziva za finansiranje projekata za razvoj lokalne infrastrukture i za sprovođenje stručnih obuka u skladu sa lokalnim akcionim planovima za zapošljavanje. Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas“ odvojila je milion evra za finansiranje ovih projekata, a pravo učešća ima 91 lokalna samouprava u Srbiji iz treće i četvrte kategorije razvijenosti.

Kroz ove pozive, lokalne samouprave moći će da konkurišu za pomoć Norveške za finansiranje najmanje osam projekata za unapređenje uslova života i razvoj lokalne infrastrukture i da obezbede treninge za najmanje 250 korisnika iz ranjivih grupa, čime bi se omogućilo zapošljavanje za najmanje 100 osoba.

„Zahvalni smo Kraljevini Norveškoj zato što je u fokus stavila podršku lokalnim samoupravama iz treće i četvrte kategorije razvijenosti i obratila pažnju na njihove potrebe. Pozivam lokalne samouprave da učestvuju u pozivima za dodelu bespovratnih sredstava i konkurišu sa prioritetnim projektima“, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Sa teritorije Braničevskog okruga javni poziv je upućen svim opštinama sem Grada Požarevca.

Javni pozivi objavljeni su na sajtu projekta www.norveskazavas.org.rs, gde lokalne samouprave samouprave mogu da se informišu o svim detaljima konkursa za bespovratna sredstva.

Nema komentara.

Ostavi komentar