Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 11. 2018. Kostolac

Autor: N. Stojićević Izvor: Boom 93

Ozelenjavanje nakon eksploatacije uglja

U toku ove i sledeće godine nastavlja se sa biološkom i tehničkom rekultivacijom na Površinskom kopu Drmno. Za tehničku rekultivaciju predviđene su površine od 160 hektara, a za biološku površina od 60 ha.

“Što se tiče ostalih sadnica odnosno ravnih delova tu će biti neka površina 38,4ha, i kosine treće završne etaže na površini od 20 ha. Pored biološke rekultivacije na površinskim kopovima imamo i po osnovi gazdovanja šuma  pošumljavanja 23,6ha, takođe u planu su i dva eko pojasa, jedan eko pojas je naselje Kanal površine 1,9ha i eko pojas sela Drmna na granicama eksploatacionog polja površine 1,2ha. U ovoj godini u planu je i održavanje zeljanih puteva i kanala površine od 20ha”, ističe Velimir Damnjanović, samostalni inženjer biološke rekultivacije na Površinskom kopu Drmno.

Radove na tehničkoj rekultivaciji izvodi Privredno društvo Autotransport, a na biološkoj rekultivaciji PD Rio Kostolac. Prema projektu sade se sadnice bagrema, dok u osnovi gazdovanja šuma su raznolike sadnice poput, sibirskog bresta, jasena, bagrema…..

Damnjanović kaže  da bi se zelena površina obnovila mora da prođe kroz process od šest ili sedam godina i da je glavni cilj da što više azota ima u zemljištu da bi se krenulo sa setvom ratarskih useva.

 

sub

17.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:36

Verovatno?

Da li je ovaj stručnjak pripravnik?

Odgovori
čet

08.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:45

fensi

slikanje u novom odelu

Odgovori
čet

08.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:51

Idi begaj

Gde vi prodjete tu trava ne raste

Odgovori

Ostavi komentar