Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  I pored lošeg zapisnika, bez ponavljanja glasanja u Požarevcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 11. 2018.

Autor: 1 Izvor: Tanjug, 021

I pored lošeg zapisnika, bez ponavljanja glasanja u Požarevcu

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina biće ponovljeni 14. novembra na dva glasačka mesta - u Beloj Crkvi i u Vršcu. Vreća sa glasačkim materijalom biće otvorena sa jednog biračkog mesta u Požarevcu na kome se glasalo za Nacionalni savet Roma i sa jednog glasačkog mesta u Žablju, odlučila je Republička izborna komisija.

"Zapisnik sa biračkog mesta u Požarevcu jedan je od najlošijih zapisnika ikad viđenih, u njemu se ništa ne zna", rekli su predstavnici komisije, prenosi Tanjug.

RIK je prihvatila dva od četiri primljena prigovora zbog kojih se ponavljaju izbori na dva mesta, ali je odlučila i da će otvoriti vreće sa glasačkih mesta u Žablju i Požarevcu zbog loših zapisnika, odnosno neslaganja u broju glasača i listića.

 Prihvaćena su dva prigovora na izborni proces - na biračkom mestu broj 1 u Beloj Crkvi i broj 11 u Vršcu u naselju Kuštilj, a odbijeni oni koji se odnose na izbore za nacionalne savete Albanaca i Roma.

 Izbori u Beloj Crkvi će biti ponovljeni zbog prigovora da je broj glasača bio manji od listića ubačenih u kutiju, a u Vršcu jer je utvrđeno da dva glasača nisu glasala na biračkom mestu, iako je to navedeno.

RIK je odlučila da otvori vreće sa glasačkim materijalom sa jednog biračkog mesta u Požarevcu na kome se glasalo za Nacionalni savet Roma i jednog u Žablju na kome su glasali Rusini.

Nema komentara.

Ostavi komentar