Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 11. 2018. Žabari

Izvor: SO Žagubica

Sednica Štaba za vanredne situacije

Peta sednica Štaba za vanredne sutuacije održana je u opštini Žagubica. Sednicom je predsedavao Predrag Ivković, zamenik komandanta Štaba,a na Dnevnom redu bilo je osam tačaka.

Članovi Štaba za delovanje u vanrednim uslovima sagledali su spremnost zimske službe za održavanje putne infrastrukture, pripremljenost i raspoloživost kapaciteta, kao i mogućnost angažovanja teške mehanizacije u zimskim okolnostima, razmotrili i napravili plan zimskih službi sa definicijama na čišćenje prioritetnih saobraćajnica i kritičnih pravaca sa posebnim akcentom na brdsko planinsko područje. Sagledane su i procene ugroženosti stanovništva sa aspekta zdravstvene zaštite, podrazumevajući i količine potrebnih osnovnih životnih namirnica i lekova, procenjen broj ugroženih staračkih domaćinstava, naročito po seoskim mesnim zajednicama, zaseocima i brdsko planinskim područjima, kao i mogućnost privremenog smeštaja,pojedinih staračkih domaćinstava i mogućnost i načini obezbeđivanja potrebnih količina stočne hrane, obezbeđenost iste, način raspodele i transporta u zimskim uslovima.


Takođe su zarad normalnog funkcionisanja u uslovima veće količine snežnih padavina i nailaska hladnog talasa, članovi štaba razmotrili i nivo planiranja tehničke mehanizacije, obezbeđenje hrane, lekova, ogreva, energenata za grejanje i pogonskog goriva za vitalne javne i ifrastrukturne sisteme i razgovarali o mogućnostima organizacije Crvenog krsta za pružanja pomoći ugroženom stanovništvu ukoliko tokom predstojeće zimske sezone bude nepredviđenih okolnosti.

Razgovaralo se i o Izradi procene ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća i plana zaštite i spasavanja u VS na području žagubičke opštine, po novoj metodologiji i članovima štaba podeljena zaduženja za izradu procene i drugim pitanjima od opšteg interesa za građane.

Nema komentara.

Ostavi komentar