Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Stipendije: Požarevcu najpotrebniji lekari opšte prakse, inženjeri elektrotehnike, pravnici...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 11. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Stipendije: Požarevcu najpotrebniji lekari opšte prakse, inženjeri elektrotehnike, pravnici...

Grad Požarevac raspisao je konkurs za dodelu studentskih stipendija. Za visoko obrazovanje dostupne su 52 stipendije, a za II i III stepen viskog obrazovanja 13 stipendija. Najviše stipendija, po tri predviđene su za inženjere elektrotehnike – smer elektronika i računarstvo, za lekare opšte prakse i diplomirane pravnike.

Prošle godine najveći broj stipendija po profilima bio je rezervisan za matematičare i doktore stomatologije, što ukazuje i gde najviše nedostaju kadrovi u Požarevcu i Kostolcu.

Ove godine dodeljuju se i po dve stipendije za buduće farmaceute, inženjere mašinstva, inženjere u prehrambenoj tehnologiji, matematičare, arhitekte, ekonomiste, zubne tehničare-protetičare i inženjere u oblasti informacionih sistema i tehnologija.

Broj stipendija koji je dostupan je isti kao i na konkursu prošle godine. Pojedinačni iznos stipendije iznosi 10.000 dinara mesečno i na taj iznos se ne plaća porez na dohodak građana.

Pravo na dodelu stipendija, u skladu sa zakonom, imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su redovno upisani u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju postigli prosečnu ocenu najmanje 7,50 i koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Požarevca.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od I do V (i VI) godine osnovnih studija i studenti drugog i trećeg stepena studija koji nemaju status apsolventa, nisu u radnom odnosu, koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog ili trećeg stepena i ukoliko ispunjavaju ostale uslove u skladu sa zakonom i odlukom.

čet

15.11.

2018.

Naprdnjak [neregistrovani] u 10:03

Navodilo za uporabo

Prvo partijska knjižica pa onda stipendija.

Odgovori

Ostavi komentar