Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 11. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93, Reč naroda

Požarevac želi da unapredi poslovnu klimu

U Požarevcu je juče održana sednica Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Na sednici je bilo reči o unapređenju poslovnog okruženja u Požarevcu i okolini.

Predsednik IO,  Dejan Đokić rekao je da NALED ima misiju da celokupno poslovno okruženje podigne na jedan viši nivo koji je prihvatljiv privredi.

„Već dugo godina zajedno sa Gradom Požarevcem radimo na kreiranju boljeg poslovnog okruženja za ovu lokalnu samoupravu, ali isto tako iskustva stečena ovde pokušavamo da preslikamo, kako bi i ostale gradove i regije unapredili na što bolji način“, izjavio je Đokić.

Grad Požarevac se prijavio u program sertifikacije gradova i opština za bolje poslovno okruženje.

Program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je predstavlja regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava koji se sprovodi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji. Program je namenjen opštinama i gradovima koji imaju odgovarajuće kapacitete i strateški su opredeljeni da unaprede poslovni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.

Opštine i gradovi koji se uključe u program dobijaju regionalni rang konkurentnosti prema oceni kvaliteta usluga koje pružaju investitorima i privrednicima, konkretne smernice za unapređenje poslovanja, kao i priliku da učestvuju u regionalnoj razmeni najboljih praksi. Sertifikovane opštine se pozicioniraju kao najnaprednije u regionu i kvalifikuju se za podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora, uz aktivnu promociju na regionalnom i međunarodnom nivou.

Dobijanjem sertifikata o dobroj poslovnoj klimi opštine se svrstavaju u odabranu grupu lokalnih zajednica u Srbiji koje su suštinski i dugoročno posvećene razvoju privrede i koje su zahvaljujući konzistentnim reformama opštinske uprave, uspele da stvore uslove koje pogoduju razvoju biznisa i investitorima. Istovremeno, ove opštine se kvalifikuju za kontinuiranu podršku u promociji od strane NALED-a, USAID-a, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i agencije SIEPA u komunikaciji sa potencijalnim investitorima.

Inače, izvršni odbor NALED-a pruža podršku programskim i projektnim aktivnostima ove alijanse i se sastaje tri do šest puta godišnje.

Kako nezvanično saznajemo poziv medijima za sednicu IO NALED-a u prostorijama gradske uprave juče su dobili samo Reč naroda i SAT Televizija. Boom 93 o ovom sastanku nije dobio bilo kakvu zvaničnu najavu ili poziv da medijski isprati dešavanje. 

sub

24.11.

2018.

grobovlasnik [neregistrovani] u 09:49

naleteo naled, kao grada nalić

Uvek mi je drago kada mi potvrde da samo magarci ne menjaju mišljenje. Evo, ovi što su se gadili EU i SAD, sada trče naledima i ostalim nevladinim, a vladinim organizacijama iz SAD i EU. I diče se svojim ameroeuropejstvom. Do pre koju godinu su ih nagrđivali, sada ih ljube. Jeste, baš tamo gde ste pomislili. Samo magarac menja mišljenje, kažu oni. I u pravu su. Nisu oni magarci- oni su ništarije.

Odgovori
uto

20.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:38

Re: Uspesno

Nisi obavešten da i Kinezi beže glavom bez obzira?

Odgovori
pon

19.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 20:46

Re: Re: Uspesno

Aaaa, mladi znači beže iz zemlje zbog skoka standarda? Za tvoju informaciju botino, second hand prodavnice ne otvaraju političke partije, naravno zbog neodgovorne politike mogu uticati na njihovo zatvaranje. Od kada botovi, tkz. sendvičari o logičkom zaključivanju raspredaju? Nije to tvoj domet...

Odgovori
pon

19.11.

2018.

Burjanac [neregistrovani] u 12:09

Naledov peti nalet

Dolazi Naled godinama ali nema ni kome ni s kim da unapredi ovaj grad, vode ga nesposobni i korumpirani koje zanima samo svoja fotelja i tenderi... Grad Požarevac se prijavio za sertifikovanje a gradovi u Srbiji imaju taj sertifikat već 10 godina, ajde onaj sto vraća uz čašicu gradonačelnik svima nam je bilo jasno da nema pojima o životu a ovaj PTT stručnjak nista bolji ne ispade. Džabe Naled dolazi ovde, trebaju nam novi i sposobni ljudi (a takvi neće da imaju posla sa ovima)
Putuj Nalede nema leba od nas... Negativna selekcija nas uništi

Odgovori
ned

18.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:58

Re: Uspesno

pogresan zakljucak,skocio standart zato se zatvaraju prodavnice polovne robe.Otvoren je trzni centar da se oblacimo sa novim stvarima.Odgovorna poliika daje rezultate.Kada dodje vase vreme vi ponovo otvorite Second hand

Odgovori
sub

17.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:20

Uspesno

Ako promeniš dioptriju videćeš da se i prodavnice već nošene robe zatvaraju, narod ni za hleb nema!

Odgovori
pet

16.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:35

Nije mogućeee!

Konačno će ova vlast otvoriti jedno novo radno mesto? Impossible!

Odgovori
pet

16.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:31

Re: lepo

javite se kad stignete

Odgovori
čet

15.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:39

Bravo!

Ni deset godina na vlasti a već se setili da ni jedno radno mesto nisu otvorili! E jesu pravi, baš!!!

Odgovori
čet

15.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:57

vestina

bane sigurno ima sertifikat, nije lako dovesti tursku firmu koja placa radnike dvesta evra pa im kad bankrotira ostane duzna tri plate.

Odgovori
čet

15.11.

2018.

Tabačnica Resident [neregistrovani] u 12:14

Vidimo se na Marsu

Pre neki dan sam se sertifikovao za svemirske letove!

Odgovori
čet

15.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:45

Uspesno

Samo za pravim ljudima idemo nspred,ne treba se vracati u proslost,znamo kakva je bila

Odgovori

Ostavi komentar