Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 12. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ekološki dom na korišćenje Centru za kulturu

Grad Požarevac predaje objekat broj 1 Ekološkog doma na Čačalici na upravljanje Centru za kulturu. O ugovoru bi trebalo da se izjasni skupština. Ekološki dom čija je gradnja počela pre više od 20 godina konačno bi mogao da dobije jasnu namenu, a građani sadržaje tokom čitave godine.

Izgradnja doma je počela još 1997.godine. Ni danas nije sasvim jasno ko je titular ovog objekta, kako je građen i dograđivan i od kojih para. Svečano je otvaran u nekoliko navrata, ali nikad zvanično.

Ako se po nečemu Ekološki dom pamti, to je da dve decenije građani gotovo da nisu imali bilo kakvu vajdu od njega.

Sada bi veći deo objekta (392m2) trebalo da se osposobi kako bi u njemu mogla da se priređuju kulturna dešavanja. U predlogu ugovora je predviđeno da Centar za kulturu može da koristi objekat broj 1 radi obavljanja delatnosti koje su predviđene statutom ove ustanove, ali i za druge namene uz prethodnu saglasnost Grada Požarevca.  

CZK će imati obavezu tekućeg održavanja objekta, biće u obavezi da jednom godišnje dostavlja izveštaj o programu održanih manifestacija i korišćenja, a koji može da sadrži i predlog investicionog i kapitalnog održavanja, obnavljanja i unapređenja objekta.

pet

14.12.

2018.

Zabrinut [neregistrovani] u 13:25

Još to

Još je samo Čačalica ostala da se uništi...

Odgovori
uto

11.12.

2018.

Požarevljanin [neregistrovani] u 12:47

Ostavite Čačalicu

Neverovatno je koliko su se ostrvili na najlepši deo našeg grada, koji je lep upravo zbog toga što na njemu niko nije "radio". Naravno, ako se izuzme pokušaj kreiranja sportsko rekreativnog centra u komemorijalnom parku. Zahvaljujući tom brilijantnom potezu, po lepšem vremenu se sada mogu videti do pola goli momci koji uz muziku koju donose vežbaju na mestu koje bi trebalo da predstavlja spomen na ljude koji su dali živote za našu slobodu, pa i slobodu genijalaca koji od ovog parka prave vašar. Sledeći su verovatno ringišpil i šator sa pevaljkom, jer je tako u njihovom selu. Požarevljani, zaštitimo Čačalicu, setite se natpisa koji se nalazi pored staze "Ovde treba da se čuje samo tišina. Za čitavu večnost ovde je ludovao metak."

Odgovori
sre

05.12.

2018.

Dođite u CZK [neregistrovani] u 09:35

Re:

Izvinjavam se, odgovor je bio upućen korisniku "yxy".

Odgovori
sre

05.12.

2018.

Dođite u CZK [neregistrovani] u 09:32

Re:

Gorane, naučite se pravopisu a onda svratite u CZK, lično ću da Vas provedem kroz objekat od 3000 m2 da vidite da li i kako se održava.

Odgovori
sre

05.12.

2018.

Професор, који неизмерно пише о свом Пожаревцу. [neregistrovani] u 00:20

Проблем еколошког дома отвара и низ питања ?

Еколошки дом је својом изградњом нарушио екологију Чачалице. Грађен је да би се градио, а никада није имао дефинисану намену, чему служи и ко му је титулар? Можда је, ипак, боље што се сада даје Центру за културу, али , по мени, неби трабало да буде дом за музику, концерте, или фолк и кич представе. Можда нека ликовна колонија, неки облици семинара и едукација, промоција књига и песничких вечери. Оно што је извесно ти програми били би у лето, пролеће или у рану јесен, а зими, био би проблем грејања. Проблем еколошког дома отвара и ново питање: Шта је са Чачалицом, она губи онај сјај која је некада имала. Основно је питање: да ли је то меморијални комплекс,оаза природе, излетиште или рекреациони полигон. Не, то није сигурно. бетонске стазе су дотрајале, клупе уништене, цвећа нема ни од корова, а споменици делују сабласно јер идеали оних који су положили своје животе, сада су потиснути у други план. Насупрот Чачалици, етно село Тулба, са меморијалним шатором Пожаревачког мира добија на значају, па богме преузима и лепоту од Чачалице.

Odgovori
uto

04.12.

2018.

Neumorni graditelj [neregistrovani] u 16:35

Suzite trotoare još više

Kako se niko nije dosetio da ovo pretvori u stambeni objekat. Veliko dvorište, mesta za parkiranje koliko hoćeš...Samo još malo treba ukloniti postojeću vegetaciju i izvršiti odgovarajuća pošljunčavanja , betoniranja i asfaltiranja.

Odgovori
uto

04.12.

2018.

Petar [neregistrovani] u 16:01

Jadnici

Centar za kulturu i ovako čuva, održava i radi programe da je bog digo ruke od njih. Ovde dodje na jednu projekciju film Boemska rapsodija i teraj dalje. Dobra predstava sa više od tri glumca može da dodje samo kad je festival.
Ima da propadne još gore Ekološki dom, jer čega se oni dohvate spasa mu nema...

Odgovori
uto

04.12.

2018.

anonymous w [neregistrovani] u 14:36

Tugomir

Tugo moja peđi na drugoga

Odgovori
uto

04.12.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:16

Ovde je neko mnogo glup!

Teško je shvatiti da neko komentaru daje naslov android a tema je ekološki dom? Znaš li uopšte šta znači android?

Odgovori
pon

03.12.

2018.

yxy [neregistrovani] u 17:53

android

oni i dom kulture odrzavaju !!!

Odgovori
pon

03.12.

2018.

Goran [neregistrovani] u 16:52

android

Bravo , napokon da neko shvati svrhu da treba imati gazdu i program za gradjane na tom lepom mestu.

Odgovori

Ostavi komentar