Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 12. 2018. Veliko Gradište

Izvor: Večernje Novosti

Presuda za utapanje braće na Srebrnom jezeru

Direktoru i treneru uslovne kazne, vlasnicima pedalina dve godine zatvora. Osnovno javno tužilaštvo najavilo žalbu Apelacionom sudu, jer je za sve optužene tražilo najmanje po dve godine zatvora

Zbog utapanja na Srebrnom jezeru dvojice braće iz Rače, S. P. (14) i N. P. (13), Osnovni sud u Velikom Gradištu direktora i trenera OŠ “Karađorđe”, Z. J. i M. G. osudio je na godinu dana zatvora, uslovno na dve godine, a vlasnike kobnih pedalina, M. S. i D. S. iz Niša, na po dve godine zatvora.

Bračnom paru izrečene kazne iste su kao u prvostepenom postupku, dok su direktoru i treneru ublažene, pošto su ranije bili osuđeni na po godinu dana kućnog zatvora. Pošto je nezadovoljno ovom presudom, jer je za optužene tražilo kaznu od najmanje dve godine zatvora, Osnovno javno tužilaštvo najavilo je žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu. Po prijemu žalbe, moraće da donese konačnu odluku – da kazne potvrdi ili preinači ili da izrekne oslobađajuće presude.

Braća su se utopila 11. septembra 2016. godine u Srebrnom jezeru, nakon odigrane fudbalske utakmice zbog koje su sa direktorom i trenerom došli u Veliko Gradište. Oni su stradali dok su se vozili na pedalini, na kojoj su bili sa još četiri svoja druga. U jednom trenutku, njih dvojica sišla su u vodu duboku pet metara, ali su se držala za pedalinu, jer su bili neplivači.

Po povratku na pedalinu, N. P. se okliznuo i pao u jezero, a S. P. je skočio da mu pomogne, ali su ubrzo obojica potonula. Direktor i trener optuženi su jer nisu vodili računa o bezbednosti đaka koje su poveli na utakmicu, a vlasnici pedalina jer su ih iznajmili maloletnicima i to bez zaštitnih prsluka.

čet

06.12.

2018.

Brankojov [neregistrovani] u 20:01

Dno dna!

Sramota i užas!Ovo je dno dna.Niko normalan ovo ne može da prihvati.Užasnut sam odlukom.Bez časti i morala,ovde nema reči...

Odgovori

Ostavi komentar