Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Jasminka Petrović i Ivana Lukić na promociji i debati ''Knjige o kojima se priča“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 12. 2018. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom 93

Jasminka Petrović i Ivana Lukić na promociji i debati ''Knjige o kojima se priča“

Centar za razvoj lokalnih medija nastavlja sa organizacijom serije debata pod nazivom ''Knjige o kojima se priča “ ili kako mladima približiti čitanje knjiga.

Promocija knjiga i debata održava se u ponedeljak 10.decembra od 18 časova na prvom spratu Radio Caffe-a. Gosti su Jasminka Petrović i Ivana Lukić.

Jasminka Petrović, jedna naših najznačajnijih autorki, napisala je više od 30 knjiga za decu i mlade. Njene knjige prevedene su na dvadeset pet jezika, a neke od njih su i dramatizovane u pozorištima za decu.

Ivana Lukić, radi kao školski psiholog i profesorka u XIV beogradskoj gimnaziji. Koncipira i vodi kreativno-psihološke radionice, a takođe je edukatorka i organizatorka mnogih dečjih kampova. Njena knjiga „Igra odrastanja“ dobila je Nagradu Neven za najbolje delo iz oblasti popularne nauke za 2014, a knjiga „(Ne) pitaj me kako sam“ Nagradu Politikinog zabavnika za najbolje književno delo za mlade objavljeno u 2015. godini.

Projekat  je zamišljen kao serijal književnih promocija i debata na kojima će biti predstavljeni pisci i autori zanimljivih knjiga, ali na kojima će se razgovarati i o mestu knjige u kulturnoj politici naše zemlje, pozicija knjige u društvenom životu, ulozi obrazovnih institucija u popularizaciji čitanja. Kako na to što se čita ili ne čita utiču mediji, društvene mreže i drugi subjekti.

“Centar za razvoj lokalnih medija ovaj projekat realizuje uz podršku Grada Požarevca, a ovaj događaj uz veliku podršku Kreativnog centra. Kao poseban doprinos projektu, pokreće se akcija za prikupljanje dečijih knjiga koje će se usmeriti u humanitarne svrhe.

“Pozivamo publiku i gradjane, dodjite na promociju i ako ste u mogućnosti, uključite se i prilikom svake promocije donirajte po jednu očuvanu dečiju knjigu koja vam nije potrebna ili je višak u vašoj kućnoj biblioteci. Knjige koje sakupimo poklonićemo Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Pozarevac"  kaže za Bum 93, Marko Tadić iz Centra za razvoj lokalnih medija.

Nema komentara.

Ostavi komentar