Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 01. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ponovo radovi u najavi u budućoj industrijskoj zoni

Vodovodna, kanalizaciona i kišna mreža u još nezavršenom severnom bloku industrijske zone u Požarevcu postavljali su se tokom 2013. i 2014.godine. Ove godine izgrađeni objekti bi konačno trebalo da se dovedu u funkcionalno stanje. Sva planirana snimanja, radovi i izgradnja dodatnih 270 metara kišne kanalizacije, po proračunima bi koštali ne više od oko 9,5 miliona dinara.

Infrastrukturno opremanje nove industrijske zone u Požarevcu je građevinski poduhvat koji traje godinama i nezahvalno je prognozirati kada će industrijska zona konačno prestati da se u dokumntaciji naziva „budućom“.   

Još 1.novembra 2013.godine, tadašnji gradonačelnik Miomir Ilić je rekao da će, kada budu postavljene podzemne instalacije, Grad Požarevac uputiti zvaničan poziv potencijalnim investitorima da otvaraju svoje proizvodne pogone.

Bilo je kasnije najava kako će Lidl baš tu izgraditi svoj objekat, a kasnije i kako izraelski Aviv Arlon uzima 6 hektara za svoj ritejl park. Međutim, ništa od toga se nije obistinilo, a recimo projekti uređenja saobraćajnica u industrijskoj zoni provlače se kroz gradski budžet od 2015.godine.

Novac za radove na dovođenju u funkcionalno stanje hidrotehničkih objekata i izgradnje kišne kanalizacije u delu saobraćajnice „Nova 1“ sa izradom projekta izvedenog stanja u industrijskoj zoni obezbeđeno je iz budžetske rezerve u novembru prošle godine.

Najskuplji deo upravo je dovođenje u funkcionalno stanje objekata za koje je procenjeno da bi trebalo da koštaju nešto manje od 5 miliona dinara.

U javnoj nabavci koja je raspisana u decembru je određen i maksimalni rok za završetak svih pomenutih radova, a to je 30.jun 2019.godine.

ned

06.01.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:58

predlog

Predlazem da za taj novac naprave kartonsku maketu fabricke hale u kojoj bi radili radnici vostane figure pa kad dodje precednik da vidi da je i pozarevacko rukovodstvo industijalizovalo grad.

Odgovori
sub

05.01.

2019.

Verujem... [neregistrovani] u 15:58

Ne verujem...

Zemljište na tom mestu je dosta močvarno, tj. nema tvrdoću koja je potrebna za bilo kakvu izgradnju objekata. Ako neko i pokuša da gradi neki objekat, mora prvo da pobija ili šipove ili da kopa toliko dok ne dođe do odgovarajućeg sloja zemlje da bi bilo šta gradio.
A to mnogo poskupljuje izgradnju i čini je neusplativom.
Tako da je ova ind.zona u osnivanju bajka za malu decu.
Bunar bez dna , za bacanje predizborne prašine u oči građanima.

Odgovori
sub

05.01.

2019.

SNS [neregistrovani] u 01:06

android

Sme?ni ste, grad se vodi ozbiljnim potezima koji donese boljitak onima koji Vas pla?aju.

Odgovori
pet

04.01.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:09

Secerana

A sta cemo sa njom i to ste kupili

Odgovori

Ostavi komentar