Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Tužilaštvo proverava slučaj navodnog šamaranja dečaka od strane policajca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 01. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Tužilaštvo proverava slučaj navodnog šamaranja dečaka od strane policajca

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu sprovodi predistražne radnje po prijavi u kojoj trinaestogodišnji dečak iz Požarevca tvrdi da ga je policajac šamarao na ulici.

Kako pišu pojedini beogradski tabloidi, pozivajući se na izjave dečaka, njegove porodice i navode u prijavi, navodni incident se dogodio 29.decembra uveče u Nemanjinoj ulici, u blizini škole „Vuk Karadžić“.

Ukratko, tada je dečak prolazeći pored patrolnog vozila policije,u pratnji dvojice drugova, uzviknuo „panduri“. Nekoliko trenutaka kasnije, policijsko vozilo ih je sustiglo, a policijac koji je bio na mestu suvozača je dečaka tri puta snažno ošamario i opsovao, što je kod trinaestogodišnjaka istog trenutka  izazvalo nekontrolisanu reakciju organizma.  U tom momentu, prema navodima u prijavi koja je objavljena u tabloidima, njegovi drugovi su  bili udaljeni 20-30 metara od mesta dešavanja.

Dečaku je u urgentnoj službi Opšte bolnice u Požarevcu dijagnostifikovana akutna stresna reakcija, a roditelji su podneli prijavu policijskoj upravi u gradu.

Kako saznaje Boom 93, Policijska uprava je o tome obavestila tužilaštvo. Uzela je izjavu od potencijalno oštećenog dečaka uz prisustvo roditelja, kao i od druga dva dečaka uz prisustvo njihovih roditelja i dostavila izveštaj o tome. Izjave su dali i policajci koji su negirali događaj. Obavešten je i sektor unutrašnje kontrole koji će dalje da radi na dokazivanju dela. 

U Osnovnom javnom tužilaštvu Boom 93 je rečeno da se sprovode predistražne radnje u vezi ove prijave. Proverava se da li je bilo drugih svedoka i da li postoje snimci sigurnosnih kamera.

uto

08.01.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:28

represija

60 i kusur godina policija nekadasnja milicija koristi uniformu za dokazivanje svoje muskosti.Uvek u sluzbi nekog rezima a obican narod trpi.

Odgovori
uto

08.01.

2019.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 16:05

Stopostotni nesposobnjakovici

Kako ih nije sramota! Navodno samaranje! Procice i njihovo, rekose KKN!

Odgovori

Ostavi komentar