Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 02. 2019. Veliko Gradište

Izvor: Opština Veliko Gradište

Zabrana upotrebe vode u dva naselja

Zabranjena je uptreba vode iz seoskog vodovoda u naseljima Kamijevo i Tribrode.

Zabranjuje se upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Кamijevo za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti br.  V 562 od 29. januara 2019. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac  zbog toga što nije zdravstveno bezbedna. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.
Neispravnost je mikrobiološka (povišena vrednost koliformnih bakterija). Uzorak je uzet na mestu Javna česma – Кamijevo.

Zabranjuje se upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Tribrode za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti br.  V 562 od 29. januara 2019. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac zbog toga što nije zdravstveno bezbedna . Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je fizičko – hemijska (povišena vrednost nitrata).

Nema komentara.

Ostavi komentar