Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 02. 2019.

Izvor: Kamatica,Tanjug

Povećan iznos PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe

Poreska uprava saopštila je da je povećan iznos PDV-a koji se refundira za kupljenu hranu i opremu za bebe. Povećani su i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja, odnosno staratelja.

Zahtevi za refundaciju PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe mogu se podnositi od danas do 18. februara 2019. godine nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave.

Povećan je iznos PDV koji se refundira kao i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja odnosno staratelja - kažu u Poreskoj.

Poreska uprava će posle sprovedenog postupka kontrole zahteva i u roku od 30 dana izdati rešenje kojim se utvrđuje pravo na refundaciju PDV-a ili rešenje kojim se zahtev odbija.

U skladu sa izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost, propisano je da se pravo na refundaciju PDV-a može ostvariti do iznosa od 78.825,55 dinara za bebu starosti do dve godine, i to u prvoj godini starosti do 45.043,17 dinara, a u drugoj do 33.782,38 dinara.

Pravo na refundaciju PDV-a za hranu i opremu za bebe može da ostvari roditelj, odnosno staratelj ukoliko je njegov ukupan neto prihod u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju manji od 1. 081. 036,19 dinara, a ukupna imovina na koju plaća porez na imovinu manja od 26. 350. 256,84 dinara.

Iz Poreske uprave poručuju da se sve informacije u vezi sa refundacijom PDV-a za opremu i hranu za bebe, nalaze se na sajtu Poreske uprave i da se građani mogu obratiti Kontakt-centru Uprave.

ned

10.02.

2019.

Požarevljanin [neregistrovani] u 22:07

PDV

Oni da se toliko brinu o bebama i o roditeljima oni bi sve za bebe prodavali po ceni bez PDV i smanjlil bi nepotrebne peripitije oko papirologije, pa čuvaj račune.

Odgovori
sub

09.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:42

Jadno

A roditelj treba da bude socijalni slucaj da bi mu vratili pdv. Primanja oba roditelja ne smeju da prelaze 50000 din

Odgovori

Ostavi komentar